Wisselvallig seizoen voor hoofdmacht Sweel (zon)Een seizoen zonder al teveel franje, maar toch zeker met de nodige lichtpunten. Zo kijkt trainer-coach Ruud Jalving terug op het seizoen 2017/2018.

Zijn ploeg was niet constant genoeg om aanspraak te kunnen maken op de play-offs, maar Ruud beseft dat de nacompetitie zeker haalbaar was geweest. ‘We hebben lange tijd meegedaan om de prijzen, maar dat zat er in de eindfase uiteindelijk niet in.”

Wisselvallig en doorgroeien

Voor de trainer-coach, die na de zomer begint met de trainerscursus TC 1 / UEFA A en bij de kersverse eredivisionist FC Emmen aan de slag gaat als jeugdtrainer van -14, is het bepaald geen reden om te somberen. ‘We hebben dit seizoen veel jeugdspelers ingepast en zijn aan het bouwen. Maar jonge spelers zijn wisselvalling. Soms spelen ze boven gemiddeld, maar het kan ook eronder zitten. Dat is nu eenmaal inherent aan jonge spelers, maar we hebben ~ met de samensmelting van de selecties van zaterdag en zondag ~ het komend seizoen zeker een groep die kan doorgroeien naar een hoger niveau. Uiteraard had ik graag de nacompetitie willen halen. Maar de off-day tegen laagvlieger Valther Boys (1-0) hakte er stevig in en ook in de twee daaropvolgende duels tegen degradatiekandidaten Zwartemeerse Boys en Weiteveense Boys hebben we het echt laten liggen.’

Blessureleed

Verzachtende omstandigheden waren er zeker. Kijk alleen al naar het blessureleed waar de spelersgroep dit seizoen mee werd geconfronteerd. Het begon met doelman Jesper Reuvers (gebroken pink). Daarna volgden Ruben Looije (hamstring), Jeroen Dijkstra (voetblessure), Martijn en Wouter van der Veen (beide knie). De laatste drie spelers zitten al geruime tijd in de lappenmand. Afgelopen week voegde ook Jan Roelof Jansen (enkel) zich bij de lijst met geblesseerden. Goed nieuws is dat Jorrit Reuvers weer fit is en Martijn van der Veen afgelopen donderdagavond de training weer voorzichtig heeft hervat.

Meer lichtpuntjes

Nog een lichtpunt: broer Wouter kan nog voor de zomerstop starten met revalidatie. Op 21 juni a.s. wacht voor hem de noodzakelijke kruisbandoperatie. De spits zal evenwel geruime tijd uit de running zijn, maar zal er uiteraard alles aan doen om weer zo snel mogelijk fit te geraken.

Wat doet Remmert?

Dan resteert er nog een prangende vraag: gaat Remmert Verbrugge verlengen bij v.v. Sweel? De 27-jarige routinier uit Hoogeveen heeft zijn twijfels geuit of hij komend seizoen nog voldoende tijd heeft voor het voetbal bij Sweel. Ruud Jalving hoopt Remmert nog op andere gedachten te kunnen brengen. ‘Of hij hier volgend seizoen nog speelt? Ik hoop van harte dat hij er nog een jaar aan vastknoopt. Remmert is met al zijn ervaring zeker van toegevoegde waarde voor onze ploeg.’

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta