vv Sweel zwaait trainer-coach Jarno Rotgers uitvv Sweel heeft afgelopen week trainer-coach Jarno Rotgers uitgezwaaid.  Uiteraard gebeurde dat coronaproof, zoals eigenlijk het hele seizoen in het teken stond van beperkingen. Ondanks dat heeft Jarno de spirit en het plezier bij de selectie weten te behouden.

Tegelijk ook een bijzonder uitzwaaimoment, omdat beide partijen eigenlijk nog graag met elkaar verder hadden gewild. De onverbiddelijke dispensatieregels van de KNVB staken daar echter een stokje voor.

Moeilijke beslissing

Jarno promoveerde vorig seizoen met vv Sweel naar de derde klasse en beschikte daardoor niet meer over de vereiste trainerslicentie. Dit seizoen kreeg de 42-jarige Aaldenaar van de voetbalbond nog dispensatie om de hoofdmacht ook een klasse hoger te begeleiden, maar komend seizoen moet hij hoe dan van ook aan de slag met de Trainer/Coach 2-opleiding. Daar wringt de schoen.

“Ik stond voor lastige keuzes, want het is nog maar de vraag of ik in de nabije toekomst verder wil als trainer. Bovendien kan ik nu nog onvoldoende overzien of deze pittige opleiding combineerbaar is met mijn maatschappelijke carrière en gezin. Het was een moeilijke beslissing, want ik ben en blijf een op en top voetbalman.” Jarno neemt nu bewust een tussenjaar en wil ervaren hoe het voelt om niet actief met voetbal bezig te zijn. Wellicht mis ik het trainersvak niet en zal derhalve ook niet aan deze opleiding beginnen, die heel veel tijd en energie vraagt. *

Ook sfeer en gevoel heel belangrijk

Als voetballer en als trainer is voor Rotgers de sfeer en het gevoel bij een club altijd heel belangrijk geweest. “Ik heb het bij vv Sweel geweldig naar mijn zin en ik weet niet of ik dat gevoel ook mee kan nemen naar een andere club. Ook om die reden maak ik komend seizoen even een pas op de plaats. Wat er nog in het verschiet ligt, laat ik dus nog even in het midden. In ieder geval blijf ik als speler actief voor vv Sweel.

Solide basis

Voorzitter Anita Klingenberg van vv Sweel roemt de inbreng van Jarno, die volgens haar met zijn rustige karakter en voetbalkennis eerst als assistent en afgelopen seizoen als hoofdtrainer een goede basis heeft neergezet.

“Samen met Gert Naber en de selectie is hij voortvarend aan het seizoen begonnen. Helaas gooide corona roet in het eten. Ik had Jarno een mooiere afsluiting van het seizoen gegund. Maar hij heeft gezorgd voor een solide basis, waar Jans Bos als enthousiaste en ervaren voetbaltrainer zeker verder mee kan”, aldus de preses.

Mooie voetbalcarrière

Het grootste gedeelte van zijn voetbalcarrière versleet Jarno buiten de dorpsgrenzen van Zweeloo. Hij heeft zes jaar bij FC Emmen gespeeld, waarvan twee seizoenen in het Beloftenteam .Daarna verdedigde de geboren en getogen Aaldenaar zes jaar de clubkleuren van de Asser hoofdklasser ACV en was vervolgens nog twee jaar in dienst bij eerste klasser HZVV uit Hoogeveen. Voor Jarno een mooie periode om op terug te kijken. In het seizoen 2007/2008 keerde hij terug naar Sweel om weer met zijn vrienden te voetballen.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta