v.v. Sweel (zon) helemaal klaar voor herstart competitieDe hoofdmacht van v.v. Sweel lijkt klaar voor de herstart van de tweede seizoenshelft. De ploeg van de nieuwe trainer-coach Ruud Jalving staat na twee maanden zonder competitieverplichtingen weer te popelen om voor ‘het echie’ te spelen. “Ik ben blij dat we weer gaan beginnen! De ploeg heeft er veel zin. De sfeer is goed en we hebben een gezamenlijk doel : rechtstreekse handhaving in de 4e klasse D. Als alle neuzen dezelfde kant op staan, kunnen we ver komen.”

De 42-jarige Aaldenaar kan in het thuisduel tegen Bargeres geen beroep doen Lars Stadman (geschorst) en vanwege blessures zijn Rink ten Berge en Ruben Looije ook niet van de partij.

De ontmoeting tussen v.v. Sweel (zon) en Bargeres is ook een onderonsje tussen de beide hechte voetbalvrienden Ruud Jalving en Peter Timmer. De nieuwe hoofdtrainer van v.v. Sweel vindt het treffen op ‘t Alterbarg daarom extra speciaal. ‘Maar met de onderlinge confrontatie voor de deur is de vriendschap even opzij geschoven’, glimlacht Jalving. “Natuurlijk is dit een extra motivatie om voor de winst te gaan tegen Bargeres. Peter is één van mijn beste vrienden en we hebben jarenlang in de hoofdmacht van v.v. ZBC gespeeld.’

Ruud Jalving is zeer tevreden over de samenwerking met de technische staf. ‘We zijn een echt team en vullen elkaar prima aan. Iedereen binnen de club werkt overigens hard om de zaterdag- en zondagtak van v.v. Sweel de beste faciliteiten te geven. In dat verband ook een pluim voor de beheersstichting. Afgelopen week werd op ons verzoek het trainingsveld voorafgaande aan de vorstperiode nog gesleept. Dankzij deze ingreep hebben we in ieder geval onder goede omstandigheden kunnen trainen. Chapeau voor alle vrijwilligers!’ Voor de spelers volgens Jalving ook een signaal om het beste uit zichzelf te halen. ‘We zullen iedere wedstrijd negentig minuten lang keihard moeten werken, voor een goed resultaat. De ploeg zal geldingsdrang moeten etaleren. Ik heb daar veel vertrouwen in.’

Mits Pluvius geen roet in het eten gooit, wordt er zondagmiddag op ‘t Alterbarg om 14.00 afgetrapt. Het duel staat onder leiding van arbiter J.H. Bisschop uit Ureterp.

 

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta