V.V. SWEEL IS TIEN CLUBSCHEIDSRECHTERS RIJKERDeze maand zijn tien scheidsrechters in opleiding van vv Sweel met glans geslaagd voor hun examen. Na vorig jaar rond dezelfde tijd de spelbegeleiderscursus met goed gevolg hebben afgerond, zijn ze bijna allemaal nog erg enthousiast om te fluiten

In de kantine op ’t Alterbarg  kregen de tien cursisten het scheidsrechterscertificaat uitgereikt. De docenten Edgar Voortman en Theo Hein van de scheidsrechtersvereniging HZOD brachten de cursisten tijdens twee boeiende lesavonden de fijne kneepjes van de voetbalarbitrage bij.

Competenties

De belangrijkste facetten van de voetbalarbitrage zijn op een duidelijke wijze aan de orde gekomen. ‘Denk hierbij onder meer aan de spelregelkennis, het volgen en positie kiezen in het veld en de procedures rond wisselspelers. De opzet van de cursus is er vooral op gericht dat de jeugdige arbiters met zelfvertrouwen de wedstrijden leiden. Dat werkt motiverend en zal uiteindelijk ook het plezier vergroten.

Korte opleiding

Om alle wedstrijden te kunnen bezetten heeft vv Sweel steeds meer scheidsrechters nodig. De kersverse arbiters zijn voor de vereniging onmisbaar, omdat zij het mogelijk maken dat hun jongere clubgenoten elke zaterdag kunnen spelen onder leiding van geschoolde scheidsrechters. De nieuwe lichting  – die zal de wedstrijdjes 6 tegen 6 en 8 tegen 8 op klein veld floten – zijn met het certificaat op zak nu klaar voor het grote veld..

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta