Tweede winst op rij voor Sweel FutsalTunas

In menig Nederlands huishouden wordt nu gedacht aan het Engelse woord voor tonijn.
De verzamelnaam voor enkele soorten oceaanvissen uit de familie der makrelen. Welke zich onderscheidt met het herkenbare roze vlees en wekelijks in grotegetalen in blik verpakt door de 48 jarige Hetty voor € 1,05 over een *bliepje* wordt geramd.

Maar wanneer je Tunas roept op een klein maar trots eiland in een eilandketen in Melanesië genaamd de Molukken zal er met een glimlach enpassie een ware mythe worden verteld. Over kamp Beugelen, ooms Tuhuteru, Loupatty, Wattimena, het winnen van de Mr. Soumokil beker en ze zullen spreken over deTjengkehplant, welke de eeuwige bloei van FC Tunas verbeeld.

VV Sweel moest het vandaag niet alleen opnemen tegen 4 spelers en 1 keeper in groen-wit gekleed. Maar ook tegen de ‘zesde-man’. Want de Tunas-aanhangershadden hun weg naar de grote rode bouwkeet, het Trasselt, weer gevonden.

Delay

Nadat de volksliederen, de spreekkoren, de wc-rollen en vuurwerk warenopgeruimd c.q. geblust, werd de welbekende Snake-Haka nog even uitgevoerd.Hierdoor begon de wedstrijd 13 minuten later dan gepland. Uiteraard moest dedemonstratiewedstrijd voor ons ook nog afgerond worden.

Catenaccio

FC Tunas bestond uit veel ‘bekenden van weleer’ en de kwaliteiten van deze spelers waren dan ook bekend. VV Sweel koos er bewust voor om zich terug telaten zakken. Dit tot groot ongenoegen van de meegereisde Sweel supporter Marsha. Een striemend fluitconcert werd al vanaf de eerste minuut ingezet, gerichtop de Oranje-Zwart geklede cobra’s.
Dit fluitconcert werd te niet gedaan door Rick Kingma welke binnen 1 minuut de eerste speldenprik in de counter richting Tunas plaatste.

Nadat de nummer 13 van FC Tunas enkele seconden later plots voor het doel verscheen van Jesper Vaessen en net te kort kwam. Werd de daaropvolgende aanval opgezet door onze eigen John-Arne Riise. Rink ten Berge bleef – zoals altijd -rustig. Hij had het overzicht en gaf een splijtende pass waar Mozes stil van werd, en de ontvanger? De tovenaar van Tatabánya, Rick Kingma!
Deze draaide succesvol open en kon in alle rust de bal langs de keeper wippen,0-1!

FC Tunas had moeite met het spel van ‘de slangenkoppen’. De Molukse-enclave beschikte stuk voor stuk over een goede basis techniek, maar miste deze avondeen ‘echt’ aanspeelpunt voorin.
Het breien werd dan door FC Tunas iedere keer weer gestart. Met het nodigekunst en vliegwerk werd door VV Sweel de wollen sjaals en mutsen iedere keer weer gepareerd.

Nadat Jelmer Drewes op veel aandringen en zeuren eindelijk toestemming kreeg omhet veld te betreden voor Rick Kingma veranderde het spelbeeld geen snars. Inmiddels was het controlerende ‘Park the Bus’ spel van VV Sweel via Social Media ook in Londen terecht gekomen. José Mourinho was het sfeervolle Trasselt nog maar net binnen gestapt of Rink ten Berge onderschepte een slappe opbouwende bal van FCTunas. Rink starten de BSA en ging op weg naar de 0-2! Helaas voor Rink kon hijzijn enthousiaste spel niet belonen met een doelpunt. De keeper van FC Tunasstond scherp te keepen en de poging van Rink werd gestopt. Dit tot teleurstelling van Marsha die inmiddels al op de voorste rij van de tribune was gaan staan.

In de 12e minuut was het de heer Djababoe welke als een echte nummer 10 zijn ploeg bij de hand nam. De nummer 10 van FC Tunas kwam via de linkerkant op en zetten met een zacht puntertje de VV Sweel verdediger en keeper op het verkeerde been, 1-1!

De Oranje-Zwarte Mamba veranderde naar de goal even in de gladde slang (Coronella Austriaca). FC Tunas kreeg namelijk 1 minuut later een wereld kans. Nummer 12 van FC Tunas besloot vanaf de rechterkant een hard schotrichting de 2e paal te plaatsen. Dit schot/pass belande pal voor de voeten van de Nummer 7 van FC Tunas. Deze schrok zo van het lege doel en het feit dat de bal nog 50cm naar voren gespeeld moest worden, om zo de 1-2 temaken. Dat er ‘iets’ gebeurde waardoor de centimeters (richting de doellijn) opgingen lopen in plaats van minder werden. Echter was er niks aan de hand want de bal belande op 5 meter afstand voor de voeten van nummer 11 welke de bal als nog tegen het net kon werken. Deze verzuimde wederom om FC Tunas opvoorsprong te zetten en de bal ging naast de goal.

Hierna werd het spelbeeld tot aan de rust weer voorgezet zoals eerder beschreven. FC Tunas was begonnen aan een wollen trui en VV Sweel had het bunkercomplex weer afgestoft.

Rust

Tijdens de rust werd (wat later zou blijken) het fundament voor de winst gelegd. Aangezien alle ‘goede’ trainers keepers durven te wisselen op cruciale momenten werd dit ook toegepast bij de inmiddels terug gekomen Zwarte Mamba. VV Sweel besloot namelijk Jesper Vaessen uit de goal te halen en te wisselen voor Rink ten Berge. Rink had zijn klasse al getoond met zijn Mozes-pass. Zelfs SonGoku (Dragon ball Z) moet naar het tonen van zijn kracht even Rustaaaaahhg doen.

Effectief

De vruchten van deze wissel konden naar 1 minuut al worden geplukt. FC Tunas was slordig in de opbouw en Jesper Vaessen was gretig als vanouds! Nitro Boost werd geactiveerd en FC Tunas had het nakijken, beheerst werkte Sir Vaessen de bal tegen de netten. 1-2!

In de zelfde 26e minuut was het Rick Kingma welke zich geprikkeld voelde door de actie van onze witte thunder. Rick kreeg de bal aangespeeld op de middenlijn en kon open draaien. Met een soepele cha-cha-slide zorgde Rick ervoor dat 2 spelers van FC Tunas dennenappelen konden gaan zoeken. Rick trok op via de linkerkant en wist met zijn ‘mindere’ linkere de balkruislings achter de keeper van FC Tunas te schieten. 1-3! Deze goal viel zó snel na de 2e goal dat onze eigen Leontien – die de scorebordjes omdraaide nog terug liep van die goal – de goal niet eens heeft gezien.

In de 30e minuut was het de meest creatieve speler van FC Tunas van deze avond, Valentino Sabono, welke zorgde voor gevaar. Na zich goed vrij te hebben gespeeld schoot Valentio de bal richting de linker benedenhoek. Bij een willekeurige keeper uit de 3e klasse wasde bal erin gegaan echter hadden wij een vaste klant van Georg Wessels tussen de palen. Georg is specialist in extreem grote (schoen)maten en heeft waarschijnlijk de grootste schoenen gemaakt uit de geschiedenis. Deze schoenen van Duitse makelij had Rink ten Berge hard nodig. Met het uiterste puntje wist Rink de bal direct dood voor de doellijn te leggen.

Balverlies

In de 37e minuut kwam de aanleiding om Michael Peters uitgebreid te noemen in het verslag. Michael was vorige seizoen de speler die verdedigend af en toe een steekje liet vallen. Verstand komt met de jaren en dit jaar bleek Michael zijn beurt! Michael speelde een zeer stabiele pot en stond verdedigend uitstekend zijn mannetje. In de eerder genoemde minuut wist Michael zelfs zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Linksbuiten stond Michael al een aantal seconden uitdagend zijn mandekker uit te dagen met de bal, toen hij ineens de bal over de gehele breedte tussen 3 man door speelde. Perfect afgeleverd bij de 2e paal stond Jesper Vaessen goed op te letten en werkte zo de 1-4 binnen!

In de 40e minuut werd de mooiste goal van deavond gemaakt. Deze kwam op naam van de nummer 13 van FC Tunas, Valentino Sabono. Deze kreeg op 8 meter van de goal de bal in de voet gespeeld. Soepel wipte de nummer 13 de bal in de lucht en zonder na te denken hakte deze de bal strak tegen het net. Ondertussen stond Rink tot op zijn oren verliefd te kijken naar zijn Marsha, zodoende had meneer Ten Berge geen idee wat er gebeurde. 2-4.

Het spelbeeld van breien en ingraven bleef bestaan. Om dit goed te praten en te verklaren was het de succes coach op de bank welke Theo Janssen citeerde: “Veel balbezit wordt verward met dominantie. Onzin, niet hoeveel je de bal hebt, maar wat je met de bal doet bepaalt hoe dominant een team is.”

In de 43e minuut was het Jelmer Drewes die broer Rolf Drewes strak op zijn borst inspeelde. Rolf sprong iets in de lucht, als een soort Robin Sikken, waardoor Rolf met zijn linker borstkast de bal tussen 2 man pal klaar legde voor de doorgelopen Michael Peters. Het daaropvolgende schot van Michael werd goed gered door de nummer 1 van FC Tunas.

Inmiddels besloot FC Tunas om de laatste 6 minuten ook nog de keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Wat resulteerde in nog meerdrukte en kleinere ruimtes voor de goal, iets waar FC Tunas de hele wedstrijd al moeite mee had gehad. Nadat FC Tunas al 4 minuten ‘zonder’ keeper speelde kwam dit plotseling bij Rick Kingma binnen welke op de wissel gepositioneerd was. Schreeuwend attendeerde de sympathieke Rick zijn mede collega’s over zijn constatering: “Hé jongens, er staat geen keeper in de goal hoor!”.

In de laatste minuut wist FC Tunas nog eenmaal het net te vinden waardoor de eindstand op 3-4 werd gezet.

“Trots van VV Sweel”

De wedstrijd zat erop, 2 wedstrijden 6 punten! VV Sweel heeft een puike start gemaakt op zoek naar een nieuw seizoen vol mooie goals en een hoop plezier. Wederom een seizoen waarin VV Sweel Futsal 1 opzoek gaat naar nóg meer erkenning in Aalden, Zweeloo en omstreken. Zodat de thuiswedstrijden een zelfde ambiance krijgen als de thuis wedstrijden van FC Tunas!

Wij willen als team de meegereisde supporter Marsha ontzettend bedanken voorhaar tomeloze inzet!

Aankomende week speelt VV Sweel een uitwedstrijd tegen VV Hoogeveen 5, u bent uiteraard weer van harte welkom!

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta