Trainingsweekend Vrouwen 1 vv Sweel 2014Na maanden lang stroopwafels te hebben verkocht en gegeten was het dan vrijdag 22 augustus eindelijk zover. We gingen op trainingskamp.
Waar we heen gingen was voor iedereen nog een verassing behalve voor ons. Wij vonden dit heel erg leuk, de rest van de groep misschien iets minder.
Met angst en beven hebben we de week ervoor buienradar gevolgd, de vooruitzichten waren niet best, eigenlijk behoorlijk slecht…. Ook op de dag van vertrek waren er flinke buien, toch durfde iedereen zich ’s avonds met fiets op het sportveld te vertonen. Al was het soms in de meest afgrijselijke regencapes…

Alle bagage werd ingeladen en Marlies kreeg nog even een mooie haarband en sjerp om, om duidelijk te maken dat ze nog maar even als vrijgezel door het leven gaat.
Om 19uur was het droog en tijd om te vertrekken op de fiets naar onze bestemming.

Een uur zijn we uiteindelijk onderweg geweest en uiteindelijk kwamen we aan in Grolloo bij de Boerhaarshoeve. Het was de bedoeling om te overnachten in safaritenten, maar door een foute boeking kregen we helaas een luxe binnenverblijf met alles erop en eraan!
Na een korte speech kon iedereen even de spullen naar de kamer brengen en zijn we eerst activiteiten gaan doen. Dit bestond uit een kroegquiz, ballon trappen, hooghouden met plastic ballen en een estafette (spannend hoor, waterballonnen vangen in het donker…).

Onder de borrel hebben we ‘s avonds nog een fotoquiz gespeeld. Allemaal mensen die met ons damesvoetbal te maken hadden of ooit te maken hebben gehad waren wat onduidelijk gemaakt. Het was erg leuk dat sommige mensen zichzelf niet eens herkenden!! Martin? Janneke? ‘Volgens mij ben jij dat, werd er nog in de groep gezegd. Nee hoor dat ben ik niet!’ of Willemien: ‘zo’n blousje had ik niet…’Ahum…En Einte was erg onder de indruk van (wat later bleek) zijn eigen gespierde armen…

De volgende ochtend stond het ontbijt alweer op tijd klaar om vervolgens een eindje verderop in het dorp te gaan trainen, in een heerlijk zonnetje….. Na de training had iedereen wel trek in een broodje knakworst en het was ook goed om wat energie te krijgen voor het middagprogramma.
Tijdens de lunch regende het een klein beetje, maar toen we vertrokken om 13.00 uur was het alweer zo goed als droog. We fietsten naar Joytime in Grolloo, hier hadden we een parcours geboekt voor 3 uur. Het eerste uur hebben we een hindernisbaan gedaan gevolgd door een uur survival baan. Sommige dingen waren echt eng of moeilijk, maar door de super teambuilding die er was werd iedereen super goed geholpen door elkaar. Het laatste uur van het programma hebben we nog kanopolo gespeeld. Ondanks enkele protesten van bloedfanatieke kanoërs werden bij dit spel de ‘diehards’ de terechte winnaars.

Het was echt een super geslaagde activiteit waar iedereen veel blauwe plekken en spierpijn aan heeft overgehouden. Na een douche en een drankje in het zonnetje, konden we onze energie weer opladen met een onbeperkt snackbuffet. De bamischijven, maar ook de salade, ja ja, waren niet aan te slepen. Maar we waren al gewaarschuwd voor heuse snackfans in de groep…

Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden bij zulke weekenden is een bonte avond. Iedereen is echt super creatief geweest om er een geslaagde avond van te maken met elkaar. Er zijn diverse leuke, swingende en hilarische acts voorbij gekomen. Uit de stemmingsronde kwam naar voren dat Iris en Robin de terechte winnaressen waren van de avond. Na de ‘officiële bonte avond’ bleek later dat de dames ook goed zijn voor nog meer acts, er werd nog een tijdje doorgegaan met zang en dans (van moonwalk tot polonaise). Einte was helaas afwezig tijdens de bonte avond. Toen hij aan het einde van de avond weer aankwam in de Boerhaarshoeve, hadden de dames het idee om Einte te laten schrikken door met het hele team verstoppertje te spelen in de keuken. Alleen had Einte hetzelfde idee en was hij de dames iets te snel af.. Wat een hoop gegil tot gevolg had.

Voor sommigen te vroeg na deze gezellige avond, stond de volgende morgen om 10.30 uur het ontbijt alweer klaar. Ditmaal zat gelukkig Einte in de corveegroep, zodat wij lekkere eitjes hebben gehad…. Hierna was het alweer hoog tijd om onze spullen weer te pakken en in te laden. Met grote dank aan Gerard die ervoor heeft gezorgd dat alles heen en terug werd gebracht. Anoek had geen zin meer om de terug weg te fietsen en besloot haar fietssleutel te verliezen, zo kon de fiets nog net met Gerard mee en kon Anoek met Einte in de auto.

De rest van de groep stapte dapper weer op de fiets om te beginnen aan de terugweg. Dit keer hadden we een pauze ingelast. Er stond namelijk bij het Loomeer nog weer een training op het programma. Rondjes rennen om het Loomeer, trefbal en een potje voetbal uiteraard. Eventjes werd er geschuild voor een beetje regen, maar al snel was het weer droog en konden we het laatste stuk naar het huis van Diane fietsen. Waar ons nog een heerlijke barbecue te wachten stond samen met alle aanhang en kinderen.

Wij hebben het echt ervaren als een super gezellig weekend en vonden het zeer geslaagd!!

Bekijk de foto’s in het fotoalbum

Het lijkt ons zeker ooit nog eens voor herhaling vatbaar, en voor dan zijn de eerste quizvragen ook alweer klaar:

  • Waarom slaapt Einte met een mes onder het bed?
  • Wat doet Fardau ’s avonds laat op de golfbaan?
  • Wie denkt dat ze een onderkin heeft en kan daar heel goed mee omgaan?
  • Hoe ruikt een halletje met 40 paar sport-/voetbalschoenen?
  • En natuurlijk: waar zal Anoeks’ fietssleutel opduiken

Veel dank (ook aan de Coop)namens de organisatie!
Diane, Anoek en Marieke

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta