Sweel (zon) verslaat Schoonebeek met 2-1

De hoofdmacht van Sweel (zon) heeft zich zondagmiddag gerevancheerd voor de teleurstellende 1-0 nederlaag die de ploeg donderdagavond leed bij Valther Boys. De equipe uit Zweeloo versloeg op eigen veld Schoonebeek met 2-1. Bij rust leidden de gasten uit Nieuw-Schoonebeek nog met 0-1.

Op papier was de wedstrijd in de 4e klassde D een topper, maar op het veld mocht deze wedstrijd geen enkel moment dat predicaat dragen. In een matige vertoning had geen van beide partijen eigenlijk de volle winst verdiend. Een puntendeling zou de verhouding beter hebben weergegeven, maar een opleving in de tweede helft bezorgde Sweel de drie punten.

Op slag van rust kwam Schoonebeek op voorsprong. Een corner van Justin Katuin werd terug gekopt door Niek Huser waarna Kevin Poker in twee pogingen binnenschoot, 0-1.

In de tweede helft kwam Sweel iets sterker uit de kleedkamer, Schoonebeek werd teruggedrongen. Echt grote kansen werden er aan beide zijden niet gecreëerd. In de 57e minuut kwam Sweel op voorspring. Justin Katuin maakte binnen ‘de zestien’ een overtreding en de door scheidsrechter Bakker toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Jan Roelof Jansen, 1-1.

Een kwartier voor tijd kon Jorrit Reuvers geheel ongehinderd het middenveld oversteken, de bal breed leggen, en vervolgens de voorzet bij de eerste paal met het hoofd binnen schampen, 2-1.

Het laatste kwartier probeerde Schoonebeek het nog wel, maar wist het niet meer door de versterkte Sweel-defensie te breken.

Daarmee kreeg de thuisploeg wellicht iets teveel, maar dan had Schoonebeek met name in de tweede helft meer moeten afdwingen. Sweel blijft vijfde met 29 punten uit 18 gespeelde wedstrijden. Schooneeek heeft een punt meer en heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. Komende zondag speelt Sweel het uitduel tegen Weiteveense Bys en krijgt Schoonebeek Witteveense Boys’87 op bezoek.