Sweel (zon) verliest van CEC

In de 3e klasse D van het zondagvoetbal kon de hoofdmacht van v.v. Sweel (zon) het niet bolwerken tegen CEC. Op een winderig ”t Alterbarg werd uiteindelijk een 0-4 nederlaag geleden.

De eerste helft waren beide partijen aan elkaar gewaagd. Gejaagd door de wind kwam de formatie van trainer-coach Ben Ribberink veelvuldig op de helft van CEC. Maar keeper Gerben Springer hoefde slechts één keer handelend op te treden. Het was teleurstellend dat Sweel met de wind in de rug niet in staat was om op het doel te schieten. Met een 0-0 stand gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft tornden de Zweelers tegen de wind in en tot de 60e minuut ging het goed. Vooral Ruben Looije was dreigend, maar tot scoren kwam het niet. Scoren deed CEC wel. Na slordig balverlies op het middenveld, knalde Nick Veenstra van grote afstand de bal steenhard achter Sweel-doelman Jesper Reuvers. 0-1  De thuisploeg bleef hoop koesteren dat er tegen het verzwakte CEC wat viel te halen, maar na opnieuw een slordigheid op het middenveld stond het zo maar 0-2. Een lange bal gedragen door de wind bracht zoveel verwarring in de Sweeler defensie dat CEC op 0-3 kwam. Vlak voor tijd bracht Nick Veenstra met een harde kopbal uit een prima voorzet de eindstand op 0-4. Een Een kleine overwinning voor de ploeg uit Emmer-Compascuum was terecht geweest, maar viel met  0-4 wel wat hoog uit. ‘We waren lang gelijkwaardig aan CEC, hebben onze stinkende best gedaan en dat blijven we ook doen’, aldus Ben Ribberink