Sweel (zon) verliest inhaalduel tegen Wijster : 1 – 3

De hoofdmacht van Sweel (zon) heeft zondagmiddag het inhaalduel tegen Wijster met 1-3 verloren.

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke eerste helft van op het zware Alterbargveld. Het eerste kwartier was Wijster wat sterker. De ploeg uit Wijster kwam ook vaker voor het doel van de tegenpartij dan de Sweler. Gaandeweg trok Sweel het initiatief naar zicht toe, maar Wijster bleef gevaarlijk en de toeschouwers hadden het idee dat de 0-1 zo maar kon vallen.

Sweel zette een paar mooie aanvallen op, maar de afronding bleek ook deze zondag weer een probleem. Toch kwam de ploeg van Jacob Schuiling op voorsprong. Van achteruit toverden de mannen een snelle aanval uit de voetbalhoed. Michiel Hofman stond aan de basis van de afronding, hij bracht de bal voor het doel en in een flits schoot Ruben Looije de bal achter de Wijster goalie.

Sweel moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong tot de rust te behouden. Het lukte. Direkt na rust weer een vlot lopende aanval van Sweel, maar jammer genoeg schoot Wouter van der Veen tegen de paal. Wijster werd sterker, speelde met meer passie en was veel beweeglijker dan Sweel. De thuisploeg zakte naar een heel bedenkelijk niveau en Wijster profiteerde. Met name aan de rechterkant ging het nogal eens mis. Fouten op rechts luidden tot twee keer toe een doelpunt in. De eerste en de derde treffer. In een kort tijdsbestek kreeg Sweel drie treffers om de oren. Lars Stadman trok mee naar voren , maar hij kreeg de ploeg ook niet meer aan de praat. Wilfred Kuipers was nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal belandde op de lat. Sweel speelde een verloren wedstrijd en Wijster nam dik verdiend de drie punten mee naar huis

Komende zondag speelt Sweel een uitduel tegen rode lantaarndrager Valther Boys.