Sweel (zon) ruim langs Weiteveense Boys

Een oppermachtig v.v. Sweel heeft zondagmiddag het thuisduel tegen het laaggeklasseerde Weiteveense Boys met 4-0 gewonnen.

Sweel was op ’t Alterbarg de veel beter voetballende ploeg, maar moest tot de 44e minuut op de openingstreffer wachten. Aanvoerde Remmert Verbrugge liet doelman Frank Peters kansloos. Met een beetje meer precisie had Sweel de gasten uit Weiteveen al veel eerder op de knieën kunnen krijgen.

In de tweede helft bleef Sweel veel sterker, maar had het een eigen doelpunt van Weiteveense Boys nodig om de marge te verdubbelen. De bezoekers waren in de counter nog wel een aantal keren gevaarlijk, maar Jesper Reuvers speelde weer een foutloze partij.

In de slotfase werd het krachtsverschil toch nog in doelpunten uitgedrukt. In de 87e minuut zorgde Remmert Verbrugge voor de 3-0 en pal voor tijd gaf Twan Jalving zijn debuut in de hoofdmacht glans met een prachtige treffer. De pas 16-jarige Jalving gaf doelman Peters met een afstandsschot geen schijn van kans. Het was een mooi slotstuk van een wedstrijd die Sweel meer dan verdiend drie belangrijke punten opleverde.

Sweel klimt door de zege in de 4e klasse D naar de derde plaats. De ploeg van trainer-coach Ruud Jalving heeft negentien punten uit negen duels. Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen koploper WKE’16 op het programma.