Sweel (zon) plaatst zich na doelpuntenfestijn voor volgende bekerrondeSweel (zon) heeft zich zondagmiddag eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van het noordelijk districtsbekertoernooi. De ploeg van trainer-coach Ruud Jalving walste met liefst 9-1 over HHCombi heen. KSC, dat ook nog in de race was voor een ticket voor de volgende ronde, won met 4-2 van Wijster. Dankzij een beter doelsaldo staat Sweel (zon) in de volgende bekerronde.

Sweel – HHCombi was een wedstrijd met twee gezichten en dat is nog zacht uitgedrukt.

In de eerste helft wisten de gasten uit Hijken / Hooghalen totaal geen raad met de geldingsdrang van Sweel. Voor doelman Jasper Pomp was er geen houden aan. Richard Speelman scoorde al binnen twee minuten de 1-0 . Wouter van der Veen en opnieuw Richard Speelman verdubbelden binnen het kwartier de marge naar 3-0. Door twee doelpunten van aanvoerder Remmert Verbrugge stond het na dertig minuten zelfs al 5-0. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf vijzelden Richard Speelman (2x), Patrick Zwiers en Wouter van der Veen de score op naar 9-0.

Tot ieders verrassing werd er in de zeer matige tweede helft door de thuisploeg niet meer gescoord. HHCombi maakte nog wel de eretreffer, maar voor de rest viel er ~ na de sprankelende vertoning in de eerste helft ~ op ’t Alterbarg weinig meer te genieten.

Sweel (zon) gaat komende zondag in de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij EHS’85 uit Emmerschans.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta