Sweel (zon) kan geen potten breken en verliest van Titan

De hoofdmacht van Sweel (zon) leed zondagmiddag een vrij kansloze 4-0 nederlaag bij Titan. Bij rust leidde de ploeg uit Nieuw-Weerdinge met 2-0.

De eerste kansen waren voor Titan, maar de bezoekers uit Zweeloo kwamen gaandeweg steeds meer op de vijandelijke helft. Jorrit Reuvers (kopbal) en Remmert Verbrugge (afstandsschot) hadden kansen om Sweel op voorsprong te zetten. Een fractie later was ook Jeroen Dijkstra met het hoofd dichtbij een treffer.

De goal viel echter aan de andere kant. Een fout van Jesper Reuvers ging er aan vooraf. De Sweel-doelman stond te ver voor zijn goal en voor Peter Stap was het in de 25e minuut een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Vlak voor rust verdubbelde Dennis Faber, na een gemakkelijk gegeven strafschop, vanaf elf meter de marge naar 2-0.

Drie minuten na rust was de wedstrijd al beslist. Harm-Jan Moesker tekende voor de 3-0. Sweel ging daarna nog wel op zoek naar een treffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Wouter van der Veen was er nog het dichtstbij, maar zijn vrije bal ketste tegen de paal.

In de slotfase kwam Titan op 4-0. Doelman Reuvers maaide over de bal heen, waarna Rick Hendriks eenvoudig kon scoren.

Sweel staat vijfde met 25 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Komende zondag staat het uitduel tegen DSC’65 op het programma. Het duel in Dalerveen begint om 14.00 uur.