Sweel (zon) defintief in veilige haven; nacompetitie om promotie lonktDe hoofdmacht van Sweel (zon) heeft zich zondagmiddag definitief in veilige haven gespeeld. Thuis won de ploeg van Ruud Jalving met 2-0 van Pesse. Bij rust was de stand 1-0. Door de zege blijft Sweel (zon) bovendien in de race om de 3e periodetitel.

VV Sweel 1 - Pesse 1 012

Beide ploegen speelden voor de winst, om zich definitief veilig te spelen.  De spelers van Pesse leken wat meer last te hebben van spanning dan de spelers van Sweel.

De hele wedstrijd was Sweel toch een tikje beter dan Pesse, al waren er af en toe gevaarlijke tegenstoten van Pesse. Sweel liet ook vanmiddag zien dat de ploeg meer kan dan verdedigen. Vooral vanaf links lieten de jongens zien dat ze ook mooie combinaties op de mat van veld 2 konden neerleggen.

Het duurde tot de twintigste minuut voordat Sweel een echte kans op een doelpunt kreeg. Jammer genoeg mikte Wouter van der Veen net naast de kruising. Dit was de inleiding van een kwartiertje prima voetbal. Een prima aanval met in de hoofdrol Michiel Hofman bracht de bal net niet bij de vrijstaande Wilfred Kuipers.

VV Sweel 1 - Pesse 1 018

Het was slechts uitstel van executie. Na een prima actie van Wouter van der Veen, was het voor Wilfred Kuipers een koud kunstje om te scoren. Pesse  was af en toe gevaarlijk met afstandsschoten, maar daar hoefden de mannen eigenlijk niet mee aan te komen bij doelman Jesper Reuvers. De groen-witten bleven maar praten en smeken om een strafschop, maar arbiter Koning ging daar niet op in.

Dan maar gewoon voetballen, een vlak voor rust waren ze dicht bij een doelpunt toen een Pesse aanvaller alleen opdook voor Jesper Reuvers. Maar met een geweldige redding zorgde hij er voor dat Sweel met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten. Direct na rust kreeg Arjan Kalsbeek de kans om er 2-0 van te maken, na een slechte uittrap van de keeper. Helaas miste zijn schot de juiste richting. Ook aan de andere kant vlogen enkele schoten net naast. Halverwege de tweede helft gaf Jorn Stadman met links een geweldige pass op de juist ingevallen Kylian Hidding. Een sprint, een blik op de keeper, een uihaal met rechts en de bal lag in de verre hoek in het net. Nog een gevaarlijke tegenstoot van Pesse die gelukkig voor Sweel werd afgerond met slechts een rollertje.

Het was duidelijk, Sweel was de winnaar en beloonde zich daarmee met een vijfde plaats op de ranglijst , vrij van extra degradatie wedstrijden. Een prima gevoel voor de resterende twee wedstrijden.

VV Sweel 1 - Pesse 1 004

Uitslagen 4e klasse D:

Sweel (zon) – Pesse   2- 0

Schoonebeek – Bargeres   2 – 3

Valther Boys – Weerdinge   1 – 6 (Valther Boys degradeert naar de 5e klasse)

Wijster – Dedemsvaart   2 – 5

KSC – SVBC   2 – 1

Witteveense Boys  – DSC’65 1 – 1

Zwartemeerse Boys – IJhorst   6 – 0

 

Stand 4e klasse D:

1. Dedemsvaart   24 – 59

2. Weerdinge   24 – 53

3. Bargeres   24 – 39

4. Schoonebeek 24 – 38

5. Sweel  (zon)  24 – 34

6. Wijster   24 – 34

7. KSC   24 – 34

 

Stand 3e periodetitel:

1. Weerdinge   7 – 19

2. Dedemsvaart   7 – 19

3. Sweel  (zon) 7 – 19

4. Bargeres 7 – 14

 

Reglement periodekampioenen 4e klasse D:

4. Voor klassen die bestaan uit een even aantal teams met drie perioden geldt:

a. Als de periodekampioen van de eerste periode ook in de tweede periode bovenaan eindigt, dan wordt de nummer twee van de tweede periode aangemerkt als vervangende periodekampioen.

b. Eindigt de periodekampioen van de eerste en/of de tweede periode (of het als zodanig aangemerkte team) ook in de derde periode bovenaan? Dan wordt het eerstvolgende team in de periodestand van de derde periode dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt) beschouwd als de vervangende periodekampioen.

c. Als hiervoor op grond van het aantal punten in de periodestand meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de betreffende periode beslissend.

d. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie, op de wijze zoals vermeld in artikel 8 van deze regeling.

6. a. Als de klassenkampioen of de promovendus tevens periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt ingevolge   artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a), dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige    competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt),   als vervangende periodekampioen van de klassenkampioen aangewezen.

b. Als een periodekampioen (of als zodanig aangemerkt ingevolge artikel 4 onder a of b of artikel 5 onder a) niet kan of mag promoveren, dan wordt het team dat in de eindrangschikking van de volledige competitie de meeste punten heeft behaald en dat nog geen periodekampioen is (of als zodanig is aangemerkt), als vervangende periodekampioen aangewezen.

c. Als op grond van het aantal punten in de eindrangschikking van de volledige competitie hiervoor meerdere teams in aanmerking komen, dan is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie beslissend. Als ook het doelsaldo gelijk is, dan volgt een beslissingswedstrijd respectievelijk een halve competitie, op de wijze zoals vermeld in artikel 7 van deze regeling.

d. Voor het bepalen van het overnemen van de periodetitel van de klassenkampioen door het hoogst geplaatste team in de eindrangschikking, moeten allereerst alle kampioenen van de eerste, tweede en derde periode (bij klassen met een oneven aantal teams: het team dat wordt aangemerkt als winnaar van de derde periode) bekend zijn.

e. Wanneer tegelijkertijd sprake is van a en b, dan wordt eerst bepaald wie de periode overneemt van de klassenkampioen en daarna wie de periode overneemt van het team dat niet kan of mag promoveren.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta