Sweel (zon) en HOC in balans : 0-0

v.v. Sweel (zon) en HOC hebben zondagmiddag op ’t Alterbarg in een rommelige wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld. De puntendeling was een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding. De ploegen kregen te weinig lijn in het spel en met name het vele balverlies was opvallend.

In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar Sweel kreeg gaandeweg de eerste helft iets meer de overhand. Doelpunten leverde dat niet op.

Na rust nam HOC meer en meer het initiatief in handen en liet de ploeg van trainer-coach Ruud Jalving zich op het middenveld regelmatig aftroeven.

In het vervolg van de tweede helft hadden Sweel en HOC beide kansen op een goal. Eerst was HOC door een miscommunicatie in de defensie van Sweel dicht bij de openingstreffer. Aan de andere kant leek aanvoerder Remmert Verbrugge met een rake kopbal  de 1-0 op het scorebord te zetten, maar doelman Marnik Nieborg van HOC redde bekwaam.

Uiteindelijk hadden beide teams vrede met een puntje. Sweel staat in de 4e klasse D op de vierde plaats met 25 punten uit 14 gespeelde wedstrijden. Komende zondag staat het uitduel tegen Titan op het programma.