Sweel zet degradant Witteveense Boys’87 simpel opzij

Sweel heeft zondagmiddag de laatste competitiewedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Witteveense Boys’87 overtuigend met 0-4 gewonnen.

Sweel kreeg via een kopbal van Lars Prinsen al direct een scoringskans. In de 20e minuut kwam de ploeg van Ruud Jalving op voorsprong. De bal werd door de verdediging van Witteveense Boys niet goed verwerkt en in een druk strafschopgebied wist Richard Speelman toch een gaatje te vinden: 0-1.

De thuisploeg vocht zich goed terug in de wedstrijd. Sweel had aanvankelijk wel een veldoverwicht, maar kwam richting het rustsignaal ineens achterin in de problemen. Doelman Jesper Reuvers luisterde zijn afscheidswedstrijd echter met een aantal knappe reddingen op en hield zijn doel schoon.

Amper twee minuten na rust verdubbelde Sweel de marge. Uit een voorzet van Mark Nijenbannimg kon Patrick Zwiers de keeper net niet verschalken, maar in de rebound scoorde Mark Nijenbanning de 0-2. In de 55e minuut stond de teller al op 0-3. De aangever was Lars Prinsen en Richard Speelman maakte het karwei met een fantastisch schot af.

Het slotakkoord is voor Jeroen Seubers, die uit een hakballetje van Mark Nijenbanning de 0-4 tegen de touwen schiet. Sweel sluit het seizoen op de zesde plaats af.

Jarno Rotgers neemt na ruim vier seizoenen het stokje over van Ruud Jalving, die komend seizoen bij FC Emmen de JO19 onder zijn hoede zal nemen.

Wij wensen Ruud en Jarno heel veel succes in hun trainersloopbaan!