Sweel (zat) verliest met ruime cijfers van DKB: 4-0

De hoofdmacht van Sweel leed zaterdagmiddag op bezoek bij DKB uit De Krim een gevoelige 4-0 nederlaag. Bij rust was de stand al 3-0.

Twintig minuten bleef Sweel in het spoor van de thuisploeg, maar daarna nam DKB steeds meer het initiatief in handen. In de beginfase moest doelman Thomas Kamman overigens al twee keer handelend optreden. Bovendien zag DKB in de 13e minuut een doelpunt vanwege buitenspel geannuleerd worden.

De thuisploeg opende in de 22e minuut de score via good-old Leon Kosse, die vanuit een ingooi vrij kon doorlopen en doelman Kamman kansloos liet.

Vier minuten later sloeg DKB opnieuw toe: uit een van richting veranderd schot trof Berny Renker doel (2-0). DKB was sterker en Sweel moest ver terug.  Alleen via de counter kwam de equipe uit Zweeloo er af en toe uit, maar dat leverde nauwelijks gevaar op. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg uit een fraai afstandsschot op 3-0.

In de tweede helft kon DKB de voorsprong eenvoudig consolideren. Na de 4-0 in de 53e minuut was de wedstrijd definitief beslist.

5. Hoogeveen  11 6 2 3 20   34 13
  6. DKB  11 5 4 2 19    31 20