Sweel wint povere derby tegen VIOS

Sweel heeft zondagmiddag de streekderby tegen VIOS met 2-0 gewonnen. De gemeentelijke derby heeft veel van zijn glans verloren. In het verleden spatten de vonken van de burenruzie af. Nu maakten de beide teams er een pover potje van.

Sweel liet een handvol kansen onbenut en VIOS kon – mede door het ontbreken van een aantal vaste waarden – in de voorste linie geen vuist maken.

Slecht uitverdedigen

Na ruim twintig minuten kwam Sweel door een goal van Rick ter Avest op 1-0. Slecht uitverdedigen van VIOS-defensie ging hieraan vooraf. Tien minuten voor rust laste scheidsrechter Koning uit Bolsward een time-out in. Hij kwam ongelukkig in aanraking met een van de spelers. Na een korte blessurebehandeling kon de leidsman het spel hervatten. Sweel had toen al afstand moeten nemen van de ploeg uit Oosterhesselen, maar tot de rust bleef het bij een magere 1-0.

Meeste kansen

Sweel was ook in de tweede helft in alle opzichten de bovenliggende partij op een koud ‘t Alterbarg. De ploeg van Jarno Rotgers kreeg veruit de meeste kansen, maar vergat simpelweg de score uit te bouwen. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Uit een vrije trap buiten het strafschopgebied bepaalde Martijn van der Veen de eindstand op 2-0.