Sweel wint enerverende derby tegen Sleen

Sweel heeft zaterdagavond in een enerverende derby thuis tegen Sleen een 2-1 overwinning geboekt.

Sleen was voor rust de betere partij en zette dat om in treffer van Abdi Mohammed. In de tweede helft nam Clinton de ploeg van Jarno Rotgers bij de hand. De Nigeriaanse dribbelaar had met een aantal sublieme acties een groot aandeel in de 2-1 zege.

Na drie competitieduels blijft Sweel daarmee nog steeds ongeslagen en is met negen punten uit drie duels de trotse koploper in de 4e klasse D.

De ploeg van Bart Otten zocht op een druilerig ‘t Alterbarg direct naar een doelpunt terwijl het aanvankelijk stroef spelend Sweel zich beperkte tot verdedigen. Dat doelpunt kwam al binnen een kwartier tot stand. Na een knappe actie liet Abdi Mohammed Sweel-doelman Jaap Haan kansloos.

Het doelpunt zorgde ervoor dat Sweel meer uit zijn schulp kroop en de streekderby wat meer tot leven kwam. In de 36e minuut kreeg Sweel de ideale kans op de gelijkmaker. Arbiter De Vries uit Havelte legde de bal na een handsbal in het strafschopgebied van Sleen op de stip. Richard Speelman schoot de strafschop echter wat slap in, hetgeen de uitstekend keepende Kris Ludwig de kans bood om redding te brengen. Sweel nam in de laatste fase van de eerste helft steeds meer het initiatief waarop het na rust kon voort borduren.

Dat leverde ook direct een aantal flinke kansen op. De individuele klasse van Clinton gaf opnieuw de doorslag. De behendige aanvaller legde na bijna een uur spelen vanaf meer dan twintig meter aan en krulde de bal schitterend in de linker kruising, onhoudbaar voor Kris Ludwig.

De bezoekers kregen het gaandeweg lastiger tegen Sweel, dat een paar grote kansen om zeep hielp. Tien minuten voor het eindsignaal kwam de thuisploeg vanaf de strafschopstip alsnog op voorsprong. Clinton werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en arbiter De Vries kon weinig anders dan een strafschop toekennen. Richard Speelman klaarde het klusje dit keer op soevereine wijze: 2-1. Daarna ging Sleen actief op zoek naar de 2-2, maar echt grote kansen bleven uit.