Sweel verrast met zege op Raptim en draagt rode lantaarn over aan USVDe hoofdmacht van Sweel heeft de rode lantaarn in 3D overgedragen aan USV. De ploeg van trainer Jans Bos won zondagmiddag in Coevorden met 0-1 van middenmoter Raptim.

In het begin deden Raptim en Sweel niks voor elkaar onder, beide ploegen waren slordig aan de bal en speelden in de eerste helft geen enkele kans bij elkaar.

Sweel was af en toe dreigend voor het doel van Jerio Hoegen maar door goed verdedigend werk van Raptim kwamen de bezoekers uit Zweeloo niet tot een schot. Enige wapenfeit van Raptim in de eerste helft was een schot van Stan Meppelink. Deze werd vakkundig door keeper Lars Sikken van Sweel gestopt. Zonder hoogtepunten werd de rust met 0-0 bereikt.

Tweede helft

Twee ongewijzigde teams begonnen aan de 2e helft. Raptim was niet scherp genoeg en het liep daardoor in de 50e minuut tegen een tegentreffer aan. Aanvoerder Richard Speelman kreeg de bal voor zijn voeten. Hij omspeelde keeper Jerio Hoegen en schoot de bal moeiteloos in het netje. 0-1 voor Sweel en Raptim wist waar het aan toe was.

Raptim had in het vervolg wel een optisch overwicht, maar de Coevordenaren wisten na rust geen enkele keer op doel te schieten. Sweel beperkte zich na de voorsprong tot tegenhouden en het gokte op een snelle counter. De wedstrijd kabbelde voort. Raptim kon geen enkele vuist maken en zo pakte Sweel de vierde zege van het seizoen.

Druk Paasweekend

Sweel komt in het Paasweekend twee keer in actie. Zaterdagavond (18.00 uur) komt eerst Oranje Zwart uit Wanneperveen op bezoek. Paasmaandag wacht tegen USV uit Nieuwleusen opnieuw een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie.

USV verloor in eigen huis met 0-1 van Oldeholtpade en Oranje Zwart won met 3-2 van sv Olyphia.

Foto : Dennis Kok

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta