Sweel partner van Drents VerbondMet het ondertekenen van een contract bekrachtigden vv Sweel en het Drents Verbond zondagmiddag de samenwerking, die vorig najaar al is ingezet. Namens het Drents Verbond waren Ben Haverkort en Jos Schaart bij de ondertekening op ’t Alterbarg aanwezig.

Sweel en het door FC Emmen geïnitieerde Drents Verbond hebben vorig jaar al eerste stappen gezet. Dit vanuit gezamenlijk gedragen ambities. De profclub voelt een sterke betrokkenheid met de amateurclubs. FC Emmen heeft een voorbeeldfunctie en neemt voortrekkersrol om  amateurverenigingen uit de regio met raad en daad terzijde te staan.

FC Emmen wil voor clubs een verbinder en inspirator zijn en zich sterk maken om een sportief bolwerk in de regio te formeren. Dit moet dankzij intensieve samenwerking gestalte worden gegeven. En dan niet alleen op sportief gebied, maar ook op financieel, organisatorisch en maatschappelijk gebied. Inmiddels hebben zich ruim twintig verenigingen aangesloten bij het Drents Verbond; daar onder DZOH, Achilles 1894, Rolder Boys, Drenthina, SC Erica, Sleen en Raptim.

Vv Sweel heeft sinds oktober al kunnen profiteren van het samenwerkingsverband met het Drents Verbond. Zo zijn er een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd, waaraan Sweel heeft  deelgenomen. In november verzorgde René Grummel, hoofd jeugdopleiding bij FC Emmen, een leerzame avond voor de jeugdtrainers van Sweel. Onze club is onder de indruk geraakt van de zogenaamde “spelprincipes”, die een rode draad vormen voor de jeugdopleiding van FC Emmen.

Op basis hiervan zijn binnen vv Sweel nu eigen “spelprincipes” ontwikkeld. Deze zijn opgenomen in het geactualiseerde Jeugdplan. Momenteel wordt het binnen de jeugdopleiding uitgerold.

Voor Sweel heeft het lidmaatschap van het Drents Verbond zeker een toegevoegde waarde, maar de club uit Zweeloo wil hiermee ook vooral de hechte band met FC Emmen onderstrepen. Hopelijk staat dat borg voor nieuw sportief succes !

foto’s: G.Looije

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta