Sweel (zat) ook te sterk voor Nieuw-Balinge ; Dames verpulveren NWVV/TitanIn de 5e klasse E blijft de hoofdmacht van Sweel (zat) ongeslagen.

De ploeg van Bert Wiebing bond ook Nieuw Balinge aan de zegekar (2-4) en is met zes zeges op rij hard op weg naar de eerste periodetitel.

Wiebing was ondanks de zege niet helemaal tevreden. “Zeker over de eerste helft niet. Na de 0-1 vergaten we te voetballen.” Beide ploegen gingen met een 1-1 tussenstand de rust in, waarna de ongeslagen koploper de wedstrijd naar zich toetrok. Grote man bij de gasten was aanvaller Willy Lubowa uit Oeganda. Hij scoorde drie keer. Lubowa is inmiddels zo’n vijf maanden in Nederland en inmiddels heeft hij te horen gekregen dat hij in ieder geval tien jaar in Nederland mag blijven. “Ja, dat klopt. Ik heb een woning aangeboden gekregen in Arnhem. Of ik Sweel ga verlaten? Dat weet ik nog niet. Ik ken Arnhem niet en ik ken daar ook geen voetbalclub. Wie weet kan ik wekelijks voor Sweel blijven spelen.”

“Sowieso een punt”, zo luidt het antwoord van Nieuw Balinge-spits René Sok (die twee keer scoorde) op de vraag of er meer in had gezeten. “In de bewuste vijf minuten na rust hebben we het weggegeven.” (Bron: RTV Drenthe)

Beelden van deze wedstrijd ziet u zondagavond bij TV Drenthe Sport.

De dames waren op ’t Alterbarg veel te sterk voor NWVV/Titan. Het werd liefst 9-0. Ook was er ruime winst voor Sweel 2 (5-2) en Sweel 3 (8-3).

 

Overige uitslagen 5e klasse E:

Damacota – Twedeo   3 – 1

Veendam 1894 – Meedhuizen    5 – 0

SETA – Wagenborger Boys    1 – 2

WVV – VEV    4 – 1

SV Mussel – Erica’86   10 – 1

Wildervank – Tiendeveen   3 – 2

 

Stand 5e klasse E:

1. Sweel (zat)    6 – 18

2. Veendam 1894   6 – 15

3. Tiendeveen   6  – 12

 

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta