Sweel onderuit in streekderby tegen VIOS(O)

Sweel ging zondagmiddag in de streekderby tegen VIOS(O) roemloos onderuit. In Oosterhesselen kreeg de ploeg van Ruud Jalving een 3-0 nederlaag te slikken.

VIOS(O) wenste er op eigen veld geen gras over te laten groeien en zocht meteen de aanval op. De ploeg van Alex Padding kwam al in de tiende minuut op 1-0. Met een afstandsschot liet Jesper Mug doelman Jesper Reuvers kansloos.

De thuisploeg drukte door en Sweel liet in verdedigend opzicht steken vallen. Dat bleef niet zonder gevolgen, want na ruim twintig minuten verdubbelde VIOS(O) de marge. Een boogballetje van Harold Zwaan caramboleerde via binnenkant van de paal achter doelman Reuvers.

Sweel liep vervolgens achter de feiten aan, maar kreeg wel kansen. Een kopbal van Richard Speelman werd tot corner verwerkt en ook Rick ter Avest was nog kansrijk. Beide keren wist doelman Roy Kooimans redding te brengen.

Vijf minuten voor rust was ook Jorrit Reuvers dichtbij de aansluitingstreffer, maar VIOS(O) goalie Kooimans wist het gevaar te pareren. Rick ter Avest was op slag van rust via een snelle break dichtbij de 2-1, maar zijn schot ontbeerde kracht.

Ook de tweede helft bracht weinig goeds voor de ploeg uit Zweeloo. VIOS(O) had simpelweg het  betere van het spel. In de 85e minuut leek Sweel via Jorrit Reuvers nog wel op 2-1 te komen, maar het  feest ging wegens buitenspel toch niet door.

Vlak voor tijd kwam VIOS(O) vanuit de counter – niet eens tegen de verhouding in – op 3-0. Op aangeven van Calvin Meijer liet Jeroen Schepers met een volley in verre hoek doelman Reuvers kansloos.

Sweel zakt voor de nederlaag naar de zesde plaats.

Foto’s : Gerda Looije