Sweel MO17-1 met overmacht kampioen en schoolvoorbeeld dat meidenvoetbal populair isSweel MO17-1 is woensdagavond dankzij een 0-1 zege op directe concurrent FC Meppel/Alcides MO17-2 met overmacht kampioen van de voorjaarscompetitie geworden.

De ploeg uit Zweeloo was in het uitduel in Meppel de zenuwen de baas en boekte een even nipte als verdiende zege voor de ploeg van Fakie Rotmensen, Stefan Pol en Jordy Werkman.

Het meidenvoetbal is bij vv Sweel de laatste jaren steeds populairder geworden. Een schoolvoorbeeld is de ontwikkeling van Sweel MO17. Een sportief, leuk en gezellig vriendinnenteam. Een team van harde werkers, mouwen opstropen en voor elkaar willen werken. De kersverse titel is dan ook een felicitatie waard, maar het team wil ook graag de meiden van MO15 bedanken, waar regelmatig een beroep op kon worden gedaan.

Veel enthousiasme

Een flink aantal meiden van het kampioensteam trok al weer jaren geleden de kicksen aan en voetballen inmiddels met veel enthousiasme bij onze club.

Door het meisjesvoetbal in de breedte te laten groeien, kan de kwaliteit van de teams worden verbeterd, zo is de overtuiging van het jeugdbestuur.

Verhouding jongens- en meisjesvoetbal steeds kleiner

Een paar jaar geleden was verhouding tussen jongens- en meisjesvoetbal bij vv Sweel nog ongeveer 1 op 6, maar dat gat is steeds kleiner geworden. In het recente verleden moesten meisjes die wilden voetballen met de jongens meedoen, maar dankzij de groei zijn er nu volwaardige meisjesteams geformeerd. Dat geldt ook voor de competities, want vanwege de groei zijn die meidencompetities steeds groter geworden en ook daarmee ook aantrekkelijk voor de meiden.

Het zorgt bovendien ook voor een andere dynamiek op de vereniging. De meiden zorgen voor veel meer gezelligheid en dat is hartstikke goed!

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta