Sweel heeft geen moeite met Schoonebeek

Sweel boekte zondagmiddag een verdiende 2-0 overwinning op Schoonebeek. Bij rust was de stand 1-0.

Sweel kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Mark Nijenbanning zette de aanval op en via Patrick Zwiers belandde de bal in de kluts bij Rick ter Avest. Hij liet de doelman van Schoonebeek kansloos. De bezoekers kwamen slechts sporadisch aan tegenstoten toe. Sweel bleef druk zetten en had kansen om de marge te verdubbelen, maar het offensief leverde geen doelpunten op.

In de tweede helft zette Schoonebeek wel meer druk, maar het bleef zonder resultaat. Na een uur spelen kwam de ploeg van Ruud Jalving op 2-0. Roald Vrieling bediende Twan Jalving en zijn voorzet werd pardoes door een speler van Schoonebeek in eigen doel gewerkt.

Sweel kreeg via Richard Speelman en Martijn Hilbrands nog wel kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef bij 2-0. Daar viel eigenlijk niets op af te dingen.