Sweel droogt DSC’65 met 1-4 af

Sweel heeft het uitduel tegen DSC’65 zondagmiddag vrij overtuigend met 1-4 gewonnen. De formatie van Ruud Jalving was op een onstuimig sportpark De Hoop de bovenliggende partij en had ook de beste kansen.

Na bijna een halfuur kwamen de bezoekers uit Zweeloo na een voorzet van Rick ter Avest door Richard Speelman op 0-1. Na een verdedigingsfout aan de zijde van DSC’65 verdubbelde Rick ter Avest de in de 41e minuut de marge: 0-2. Op slag van rust kwam DSC’65 via een fantastische vrije trap van Thijs Meppelink terug tot 1-2.

Halverwege de tweede helft werd het 1-3. Een uittrap van Jesper Reuvers dwarrelde over de verdediging van DSC’65 heen en Twan Jalving reageerde attent. Zijn schot belandde eerst op de paal, maar in de rebound kopte Richard Speelman de 1-3 binnen.

Na een overtreding van Mark Nijenbanning kreeg DSC’65 de mogelijkheid de achterstand te verkleinen, maar Jesper Reuvers bracht redding. Goed voetbal was op het zwaar bespeelbare veld in Dalerveen nog nauwelijks mogelijk. Richard Speelman worstelde zich in de 75e minuut door de verdedigingslinie, maar werd binnen de zestienmetergebied onderuit gehaald: Speelman klaarde zelf het karwei: 1-4.

In de slotfase kregen Richard Speelman en Rick ter Avest nog wel kansen om Sweel op een grotere voorsprong te brengen, maar dat zou iets teveel van het goede zijn geweest.

DSC’65-trainer Richard Nieborg vond de zege van Sweel verdiend, maar de uitslag was wel iets geflatteerd. ‘De gemiste strafschop van ons bij 1-3 was misschien wel een belangrijk moment. Voetballend gezien, en dan met name 1e helft, was Sweel gewoon beter en was de overwinning ook wel verdiend. Als wij de kansen van Quinten en Stijn benutten kan het echter ook heel anders lopen. Door de 1-2 van Thijs Meppelink blijven we halverwege  toch nog in de wedstrijd. Na de rust was goed voetbal bijna niet meer mogelijk. We zullen de komende weken toch een keer punten moeten zien te pakken om niet alsnog in gevarenzone terecht te komen.’ Gelukkig hebben we de komende weken dat ook allemaal zelf in eigen hand om daar een stokje voor te steken. DSC’65 gaat zondag op bezoek bij rode lantaarndrager DVC’59. Sweel speelt zaterdagavond op ’t Alterbarg tegen HODO.