Sweel (zat) dieper in zorgen na ruime nederlaag tegen HS’88

De hoofdmacht van Sweel (zat) heeft in de 4e klasse E met 6-0 verloren op bezoek bij HS’88 uit Hoogezand. Bij rust was de stand 2-0.

Dat HS’88 de betere ploeg was stond buiten kijf, maar de ruime nederlaag was wel geflatteerd. Grote man aan de zijde van HS’88 was Sven Rosevink. De clubtopscorer had met vier treffers een belangrijk aandeel in de zege.

De bezoekers uit Zweeloo konden aanvankelijk met een portie werklust op de been blijven tegen het technisch betere HS’’88. Na amper een half uur werd Sweel echter op achterstand gezet. Vijf minuten voor rust liet Rick ter Avest de mogelijkheid op 1-1 onbenut en in de omschakeling verdubbelden de Oost-Groningers vervolgens de marge.

In de tweede helft bleef HS’88 de bovenliggende partij. Na ruim een uur spelen zorgde HS’88 voor een veiliger marge. Eerst blokte invaller-doelman Sander de Groot een inzet van de thuisploeg, maar vervolgens werd hij met afstandsschot kansloos gelaten. In het laatste kwartier nam HS’88 verder afstand en werd Sweel met een ruime 6-0 nederlaag naar huis gestuurd.