Sweel behoudt maximale score na probleemloze zege op Gasselternijveen

Bijschrift foto: Richard Speelman deed in Gasselternijveen wat hij in dit nog prille seizoen al zo vaak deed: scoren vanaf elf meter. Inmiddels staat de teller op vijf.

Sweel heeft ook haar vierde duel in de 4e klasse D gewonnen. Het elftal van Jarno Rotgers versloeg Gasselternijveen zondagmiddag in eigen huis met 1-3. Bij rust leidde Sweel met 0-2.

Op de zege viel niets af te dingen en met iets meer precisie hadden de bezoekers uit Zweeloo een grotere score op het bord kunnen zetten.

In de zesde minuut deed Richard Speelman wat hij in dit nog prille seizoen al zo vaak deed: scoren vanaf elf meter. De spits staat na vandaag op zes treffers, waar er vijf vanaf de stip tot stand kwamen.

Speelman beleefde een leuke middag en ontpopt zich inmiddels als een echte penaltyspecialist. De gemiste strafschop tegen Sleen – afgelopen zaterdag – zullen de fans hem snel vergeven.

In de 15e minuut verdubbelde Sweel de marge. Na knap voorbereidend werk van Clinton liet Martijn Hilbrands de doelman van Gasselternijveen kansloos. Tot de thee behield Sweel een goot overwicht en dat resulteerde ook in kansen, maar het bleef bij 0-2.

In de tweede helft liet Sweel de teugels wat vieren. Dat bleef niet zonder gevolgen, want na een uur spelen verkleinde Rick Hatzmann de achterstand. Sweel stelde snel daarna orde op zaken: amper twee minuten later scoorde Richard Speelman zijn eerst veldgoal van dit seizoen: 1-3.

In het vervolg kwam de zege geen moment meer in gevaar en beleefde Sweel een vrij gemakkelijke middag in Gasselternijveen.