Sweel (zon) deelt punten met SchoonebeekSweel heeft zondagmiddag in de 4e klasse D uit met 0-0 gelijkgespeeld tegen Schoonebeek.

Vanaf de aftrap namen de gasten uit Sweel meteen het initiatief en kregen, binnen 5 minuten na de aftrap, drie grote kansen op rij. Twee keer was Remmert Verbrugge dicht bij de openingstreffer, en ook Wilfred Kuipers wist deze niet te maken. Via een tegenstoot van Niek Huser in de 6e minuut, rechts naast, werd Schoonebeek ook een keer gevaarlijk. Na wat tactische omzettingen van trainer Arends, kreeg Schoonebeek vanaf de 20e minuut meer grip op Sweel. Het werd dreigender en kwam meer tot eigen aanvallende acties. Een vrije bal van Jan Willem Wubkes in de 23e minuut, werd knap uit de kruising getikt door doelman Jesper Reuvers. In de 39e minuut kreeg Remmert Verbrugge van Sweel een vrije bal rand 16 te nemen, maar zijn inzet werd uitstekend gepareerd door doelman Martin Berens. Op slag van rust viel een vrije bal van Justin Katuin pardoes voor de voeten van Leon Steffens, maar deze schoof helaas naast.

Sweel was direct na de rust weer gevaarlijker, maar Wouter van der Veen zag zijn inzet via buitenkant paal rechts naast gaan. En na 10 minuten schoot Remmert Verbrugge rakelings over. Toen was het tijd voor Schoonebeek om tegengas te geven, en kreeg het ook de nodige kansen. Achtereenvolgens kregen Justin Katuin, Jesper Swieters, Jan Willem Wubkes en Niek Huser de kans om de score te openen. Katuin schoot een vrije bal van randje 16 net over. Swieters schoot, na een korte solo door de Sweeldefensie, hard over. Een rolletje van Wubkes kon nog net door Reuvers tot corner verwerkt worden. Maar de grootste kans was voor Huser in de 83e minuut. Met een prachtige beweging zette hij zichzelf vrij voor Jesper Reuvers, maar weer lag de doelman in de baan van het schot.

Wilfred Kuipers kreeg in de 84e minuut de laatste doelrijpe kansen, maar zijn schot ging links naast. Zo eindigde deze leuke pot voor de neutrale toeschouwers in een doelpuntloze 0-0.

Na afloop waren beide trainers, Arends en Jalving, er dan ook over eens dat het gelijkspel wel terecht was, maar dat het ook net zo goed 3-3 of 4-4 had kunnen zijn. . Komende zondag speelt Sweel de uitwedstrijd tegen Zwartemeerse Boys.

 

Uitslagen 4e klasse D

EMMS – Sellingen   11 – 0

HOC – Zwartemeerse Boys   0 – 2

Schoonebeek – Sweel   0 – 0

Protos – DSC’65   1 – 1

Weerdinge – SVBC   3 – 0

KSC – EHS’85   3 – 2

Stand 4e klasse D

  1. EMMS   13 – 34
  2. Weerdinge   13 – 28
  3. HOC   13 – 27
  4. DVC’59   12 – 22
  5. Sweel   13 -22
lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta