Sander Guchelaar nieuwe jeugdtrainer Sweel A1Zweeloo / Sleen – Sander Guchelaar uit Sleen is de nieuwe jeugdtrainer van v.v. Sweel. De oefenmeester volgt bij de A-junioren Cees Huizing op, die de club na vier seizoenen verlaat. De 27-jarige Guchelaar is nu nog trainer van de B1-jeugd van v.v. Sleen. Daarvoor trainde hij de C-junioren. Guchelaar beschikt over het trainersdiploma TC III-jeugd, dat is het voormalig Oefenmeester III. ‘Ik heb de ambitie om zo snel mogelijk verder te gaan richting TC II en wie weet in de toekomst zelfs TC I.’

Sander Guchelaar begon zijn voetballoopbaan in de F- en E-pupillen bij Sleen. Als 2e jaars D-pupil vertrok hij vervolgens naar FC Emmen. ‘Hier heb ik achtereenvolgens in de C 1, B 1 en A 1 gespeeld. Toen ik in de A 1 mijn kruisband scheurde ben ik niet meer teruggekomen op mijn oude niveau en ben teruggekeerd naar de v.v. Sleen. In eerste instantie in de zondag hoofdmacht gespeeld en vervolgens na één seizoen vertrokken naar het Coevorder CSVC. Hier heb ik drie seizoenen in het eerste elftal gespeeld, maar wederom wegens een kniekwetsuur en operaties een stap lager gezet richting Sleen (zat). In totaal vijf seizoenen was ik actief in de zaterdaghoofdmacht en momenteel speel ik af en toe nog mee in Sleen 2 (zat).’

Als voetballer moest hij het vooral hebben van zijn inzicht, techniek en snelheid. ‘Als trainer ben ik vooral fanatiek, positief coachend en houd ik van discipline. Daarnaast probeer ik altijd een juiste mix te vinden van prestatie en plezier. Hoewel dit soms moeilijk is omdat ik mijn periode in de jeugd zelf steeds prestatiegericht heb gevoetbald.’ Sander speelt het liefst in de aanval. ‘Het best kom ik tot mijn recht als linkerspits, maar als nummer 10 of spits kan ik ook redelijk goed uit de voeten. In uiterste nood ook vaak laatste man gespeeld en in de jeugd bij FC Emmen als linksback of centrale verdediger.’

Het trainersvak bevalt hem tot dusverre prima en het is voor Guchelaar een mooi alternatief nu het voetballen door het blessureleed op een tweede plan is geraakt. ‘Wegens alle blessures had ik zelf steeds minder plezier in het voetballen. Mijn vader stimuleerde me om het als trainer-coach te proberen. Zodoende begon ik met training geven op een voetbalkamp in Coevorden en daarna als techniektrainer bij de E-pupillen van Sleen. Zo is het balletje gaan rollen.’ Voor Guchelaar is het onderhand tijd om de vleugels naar andere club uit te slaan. Met veel plezier kijkt hij naar het voetbalavontuur bij buurclub v.v. Sweel.

Sander Guchelaar en het bestuur van v.v. Sweel kwamen een contract van één seizoen overeen.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta