Ruud Nijman (20) keert bij vv Sweel terug op het oude nestRuud Nijman keert dit seizoen terug op het oude nest. Na een avontuur bij DZOH en Drenthina staat de beloftevolle middenvelder inmiddels te popelen om met vv Sweel furore in de derde klasse te maken.

Vijf jaar geleden maakte de 20-jarige Aaldenaar heel bewust de overstap naar DZOH. “Dat was voor mij op dat moment de juiste keuze. De jeugdteams van DZOH spelen in hogere competities en er is meer onderlinge concurrentie. Hierdoor dacht ik me sneller tot een betere voetballer te kunnen ontwikkelen.”

Switch naar Drenthina

Twee jaar geleden volgde de switch naar zaterdag 2e klasser Drenthina, de club waar Peter Timmer als hoofdtrainer de scepter zwaait. “Alles bij elkaar kijk ik terug op een mooie en leerzame tijd, waarin ik als voetballer duidelijk ben gegroeid. Verder heb ik veel nieuwe voetbalvrienden leren kennen en ook dat is heel waardevol geweest.”

Bij Sweel verder ontwikkelen

Ruud Nijman heeft vv Sweel altijd in zijn achterhoofd gehouden. Dit is voor hem het juiste moment om terug te keren naar ‘t Alterbarg. “De clubcultuur en de spelersgroep spreken mij aan en ik wil me graag verder ontwikkelen in de derde klasse. Ook praktisch gezien is het beter. Net als een aantal spelers uit de selectie van vv Sweel studeer ik Groningen en ga daar ook wonen. We kunnen  gezamenlijk naar de trainingen in Zweeloo reizen.”

Overtuigender

Ruud speelt bij voorkeur als  controlerende middenvelder:  de motor, de regelaar. “Mijn sterke punten zijn de balvastheid en verder heb ik een goed schot in de benen.” Verbeterpunten zijn er ook: “Ik zal in kopduels overtuigender moeten worden en moet me in het veld nog meer laten gelden. Dus meer verbaal aanwezig zijn”, aldus Ruud, die in augustus aan zijn laatste jaar van zijn studie Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen begint.

Ambities

Over zijn ambities voor komend seizoen is Ruud Nijman heel duidelijk: “In de eerste plaats kijk ik er naar uit om weer in Zweeloo te voetballen, dichtbij huis. Ik kan het nu weer op de fiets doen. Uiteraard zal ik alles op alles zetten om een basisplaats af te dwingen. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe voetbalavontuur!”

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta