Ruud Jalving keert terug bij ACV als hoofdtrainerRuud Jalving word na dit seizoen hoofdtrainer van ACV. De oud-speler van de Asser derdedivisionist volgt Fred de Boer op die aan het einde van dit seizoen vertrekt.

“Ik ben er trots op dat ik Fred ga opvolgen. Hij heeft het heel goed gedaan. Ik heb ook nog onder hem getraind”, aldus Jalving.

Jalving speelde negen jaar in de hoofdmacht van ACV, waarin hij 71 keer scoorde in officiële wedstrijden. Als linkerspits wist hij met zijn scherp gesneden voorzetten bovendien spelers als Martin Bloem en Ype Jansma veelvuldig te bedienen. Hij vertrok bij ACV nadat de club degradeerde uit de hoofdklasse, al werd hij na zijn afscheid wel benoemd tot ‘lid van verdienste’.

Ik koester die mooie tijd’

“Ik koester die mooie tijd,” zegt Ruud Jalving, “maar ik kom nu niet op basis van mijn verleden als voetballer, maar omdat de club mij als trainer geschikt acht. Neemt niet weg dat de terugkeer bij deze club mij een bijzonder gevoel geeft.”

Na zijn afscheid als voetballer bij ACV in 2008 speelde Ruud Jalving nog zes seizoenen bij zijn eerste club ZBC in Zweeloo. Hij werd er ook hoofdtrainer, toen de club al was omgedoopt tot vv Sweel.

In het seizoen 2017-2018 begon hij als jeugdtrainer bij FC Emmen, waar hij ooit als voetballer actief was. Via FC Emmen onder 19 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor de categorie onder 21. Die groep heeft hij nu voor het tweede seizoen onder zijn hoede.

Bron: RTV Drenthe

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta