Ruben Willems heeft zondag debuut gemaakt in ‘Bijzondere Eredivisie’Afgelopen zondag begon voor Ruben Willems het grote avontuur. De 13-jarige Aaldenaar debuteerde met FC Emmen in de Bijzondere Eredivisie. 

Niet alleen het eerste elftal van FC Emmen kwam zondag in actie, ook het G-team van de Drentse profclub betrad die dag de grasmat. Dat gebeurde op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen.

Daar werkte Ruben samen met elf G-voetballers van de club de eerste wedstrijden af van de Bijzondere Eredivisie. Tegenstanders tijdens de openingsronde waren FC Groningen en  Ajax. 

Verdienstelijk resultaat
FC Emmen versloeg in de ‘Derby van het Noorden’ FC Groningen met klinkende cijfers. Het werd 4-0. De wedstrijd tegen het ‘grote Ajax’ ging lange tijd gelijk op, maar de Emmenaren verloren nipt met 1-2. Ruben keek heel tevreden terug op een mooie dag én een fantastisch debuut. Vooral de overwinning op FC Groningen noemde hij een verdienstelijk resultaat. De 13-jarige speler relativeerde het verloren potje tegen de Amsterdammers: ‘Jammer, maar we hebben wel een paar kansen gehad om een gelijkspel te behalen.’ En 1-2 verliezen tegen Ajax is volgens Ruben geen schande. ‘Dat doen we altijd nog beter dan onze profs….’, grinnikte de fanatieke voetballer. 

Podium
De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat naast FC Emmen uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht. 

Op tv
Ruben speelt komend weekend met FC Emmen de volgende ronde in Utrecht en op 20 oktober komt de formatie – in eigen huis – op de Oude Meerdijk in Emmen in actie. De speciale eredivisie telt in totaal zeven competitieronden.

Vanaf donderdag 28 november is de Bijzondere Eredivisie ook op tv te zien. KRO-NCRV volgt de G-teams en laat hun verrichtingen zien in de zesdelige documentaireserie FC De Helden.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta