Robin Sikken (23) keert terug op het oude nestNa drie seizoenen afwezigheid keert Robin Sikken weer terug naar v.v. Sweel. De 23-jarige inwoner van Gees komt over van zaterdag 3e klasser Hollandscheveld. Robin is blij met de terugkomst naar zijn oude liefde en kan zich vooral verheugen op de samenwerking met zijn broer Lars.

In Zweeloo en omstreken is Sikken allesbehalve een onbekende. Hij is als kind opgegroeid bij de voetbalclub uit Zweeloo. Doorliep er alle jeugdteams en maakte ook een paar jaar deel uit van de eerste selectie. De technische staf van de zaterdaghoofdmacht is zeer content dat hij terugkeert op het oude nest. Met zijn ervaring en kwaliteit voorziet Sikken de selectie van een kwaliteitsimpuls en eerlijk is eerlijk: hij is ook een echte clubman.

Robin maakte in het seizoen 2013/2014 de overstap naar Hollandscheveld. Over de reden van zijn vertrek destijds is hij vrij duidelijk. ‘Ik had weinig trek om in de 5e klasse te voetballen. Toen Hollandscheveld belde leek mij dit een ideale mogelijkheid om het toch een stapje hogerop te proberen. Achteraf ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik kijk er dan ook met een positief gevoel op terug. Ik heb er veel geleerd en ben in het veld een stuk rustiger en constanter geworden. Zowel voetballend als in mijn verbale uitingen. Wel had ik stiekem gehoopt op promotie naar de 2e klasse met Hollandscheveld, maar dat is helaas niet gelukt.’ Sikken kreeg de voorbije seizoenen nog wel aanbiedingen van andere clubs. Toch bleef hij Hollandscheveld trouw. ‘Ik heb het er bijzonder naar mijn zin gehad.’

Hij heeft de afgelopen drie seizoenen voor het grootste gedeelte in de achterste linie gespeeld, ‘maar als ik heel eerlijk ben gaat mijn voorkeur uit naar de positie van centrale middenvelder.’

Robin kan zich inmiddels al verheugen op de samenwerking met zijn broer Lars. Dat is voor hem ook de belangrijkste reden geweest om terug te keren naar v.v. Sweel. ‘Ik heb altijd al samen met mijn broer voor dezelfde club willen spelen en ik ben blij dat dit komend seizoen gebeurt. Het is bovendien mooi voor onze ouders, want ook zij zijn er gelukkig mee.’

Robin, die in het dagelijks leven werkzaam is bij hoofdsponsor Zwaagstra Groep in Hoogeveen, kijkt alvast met een positief gevoel naar het nieuwe seizoen. ‘Ik verwacht eigenlijk dat we, als de groep intact blijft, best bovenin de middenmoot mee kunnen draaien. Laten we de eerste vijf wedstrijden eerst even afwachten, want pas dan kun je redelijkerwijs een concrete doelstelling bepalen.’

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta