Remmert Verbrugge: ‘v.v. Sweel voelt voor mij als thuiskomen!’De hoofdmacht van v.v. Sweel (zon) heeft zich verzekerd van de komst van Remmert Verbrugge. De 25-jarige getalenteerd aanvaller, die al eerder succesvol actief was in Zweeloo, komt over van zaterdag 2e klasser De Weide uit Hoogeveen.

‘Het voelt voor mij altijd als thuiskomen als ik hier in Zweeloo ben. Ook na mijn vertrek in 2013 heb ik altijd een band gehouden met spelers en publiek. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik komend seizoen in de clubkleuren van v.v. Sweel mag spelen’, zegt Remmert, die spreekt over ‘een fantastisch nieuw sportief hoofdstuk.’

Dat Ruud Jalving als trainer-coach actief is, geldt voor Verbrugge als een belangrijke factor. ‘Als persoon en als voetballer heb ik veel respect voor hem. Ruud geeft veel positieve energie, ook omdat hij echt iets heeft bereikt in het voetbal. Ik ben heel geïnteresseerd hoe hij zich als trainer-coach manifesteert.’

De afgelopen weken heeft Remmert al een paar wedstrijden van de hoofdmacht van v.v. Sweel (zon) bezocht en zag een leuke beloftevolle ploeg aan het werk. ‘De spelersgroep ziet er heel fris uit en ik voel het vertrouwen al voor het komende seizoen. Er zit veel potentie in de groep.’

Na zijn periode bij de toenmalige v.v. ZBC stapte Verbrugge in 2013 over naar Hoogeveen. ‘Dat was een leerzame periode, maar net na de jaarwisseling kreeg ik een kans om in Ethiopië voor de stichting Proniños vrijwilligerswerk te doen. Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om mijn steentje bij te dragen aan de wereld. Die droom heb ik van februari tot juni 2014 in alle opzichten waar kunnen maken. In die periode heb ik dus niet gevoetbald.’

remmertvrijwilliger300pix

Vervolgens is Remmert in het seizoen 2014/2015 overgestapt naar VKW en tijdens dat seizoen kreeg hij een baan aangeboden in Berlijn. ‘Ik besloot om op dat interessante aanbod in te gaan en heb een halfjaar in Berlijn gewoond. Ook een paar weken in Berlijn gevoetbald, maar er waren in de Duitse stad teveel andere leuke bezigheden …..’

‘Vanwege studie van mijn vriendin en het feit dat haar dochter aan het eerste jaar op basisschool begon, ben ik weer naar Nederland teruggekeerd. We zijn gaan samenwonen in Hoogeveen en sinds dit seizoen speel ik voor De Weide.’

De binding met v.v. Sweel is echter altijd intact gebleven. ‘Sinds de oprichting van v.v. Sweel ben ik al lid van de zaalafdeling. Dus ben steeds dicht bij spelers en publiek van v.v. Sweel gebleven.’

Dat geldt ook voor het jaarlijkse Beachvoetvolleybal-toernooi. ‘Na mijn periode bij ZBC heb ik met Ruud Jalving de finale tegen Jaap Scholing en Korné Hummel gespeeld. Helaas, toen onterecht verloren…….., maar wél een heel mooi en sfeervol evenement. Dat past perfect bij een familieclub als v.v. Sweel. Het seizoen 2016/2017 mag wat mij betreft beginnen………!’

Remmert 2016 jh

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta