Overtuigende overwinning Sweel Vr. 1Met wat gezonde spanning, betraden zaterdag de dames van vv Sweel en van KZC het veld. Pupil van de week, Jamie Abbing, mocht voor de wedstrijd de aftrap nemen en scoren tegen KZC. Na deze prachtige goal, die helaas niet meetelde, begon de wedstrijd. 

We begonnen meteen sterk met goede kansen voor het doel van KZC. Een goede kans van Elsemiek leidde tot een corner die helaas niet werd afgemaakt. Vervolgens nog mooie combinaties tussen Anouk en Marieke, maar het scoren wilde helaas nog niet lukken.

Niet veel later raakte Anouk geblesseerd. Ze verzwikte haar enkel tijdens het neerkomen van een sprong. Ze zal de wedstrijd niet kunnen afmaken en Ilse Voortman verving haar.

De kansen bleven komen voor de dames van Sweel. Zo had Ilse de Regt een 1 op 1 duel met de keeper van KZC, helaas nog steeds geen goal. 

Na al deze kansen werd het toch eens tijd voor een goal voor de dames van Sweel. En die kwam er! Ilse de Regt scoorde en maakte de 1-0! 

Na een duel tussen Robin en haar tegenstander deelde de tegenstander een klap uit aan Robin. Scheidsrechter Jan Hidding was onherroepelijk in zijn besluit om de speelster van KZC voor de rest van de wedstrijd buiten de lijnen te zetten. De wedstrijd ging verder met elf tegen tien. 

De tweede helft begon rustig. Voor beide teams weinig kansen. Na enige tijd was daar dan toch de verdiende goal voor Sweel. Dit keer was het Marieke die scoorde. De stand werd 2-0. Robin was uitgeput en werd vervangen door Esther. 

Dan waren er toch nog een aantal gevaarlijke kansen voor KZC, maar deze waren  geen probleem voor de goed keepende Henrieke. De stand bleef 2-0. De wedstrijd vorderde en na een prachtige voorzet van Ilse Nijenbanning schoot Leonie de bal in de goal, 3-0! Dan volgt er nog een vrije bal voor Sweel na een duw op Marieke. Deze eindigde in een corner die Janneke vervolges net over schoot. Marieke had last dus ze werd gewisseld voor Iris. 

Weer worden er mooie combinaties gemaakt, Esther geeft een mooie pass op Ilse Nijenbanning, Ilse geeft hem vervolgens voor en Anoek schiet hem in er in 1 keer in! 4-0! 

Als laatste de goal van Ilse de Regt. De keeper van KZC had de bal. Ilse joeg goed door en met succes! Ze passeerde de keeper en scoorde de 5-0. 

Hiermee eindigde de wedstrijd in een succesvolle 5-0 voor de dames van vv Sweel. Volgende week spelen we uit tegen HODO Vr. 1 en hopen we weer een goede prestatie neer te zetten.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta