Op weg naar vv SweelNa de bijzondere ledenvergaderingen van 28 februari 2014 is het een feit: Sportclub Zweeloo en v.v. ZBC gaan per 1 juli 2014 verder onder de naam v.v. Sweel. Al een aantal maanden zijn de voetbalbesturen aangevuld met beoogde bestuursleden van v.v. Sweel achter de schermen druk aan het werk. Dit om alles gereed te maken om volgend seizoen als v.v. Sweel te kunnen starten in de competities van de KNVB. We willen de toekomstige leden van v.v. Sweel graag bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

Einde van het seizoen nadert

Het einde van het lopende voetbalseizoen nadert. De KNVB-competities zijn al afgelopen, en de meeste voetbalactiviteiten zijn afgerond. Beide clubs staan op eigen wijze stil bij het afscheid van de vereniging.

Het beoogd bestuur is compleet en de aandachtsgebieden zijn verdeeld.

Met de komst van Edwin Lahuis, de beoogd wedstrijdsecretaris, is het beoogde bestuur van v.v. Sweel compleet. Onder de bestuursleden zijn een aantal aandachtsgebieden verdeeld. We vinden het belangrijk dat onze leden weten wie wat gaat doen binnen het nieuwe bestuur. De verdeling is als volgt:

 • Bart Meems (voorzitter) – algemene zaken en communicatie
 • Anoek van der Weide (Penningmeester) – Financiën
 • Jan Rein Koopman (secretaris) – secretariaat/ledenadministratie en sponsorcommissie
 • Lennart Elders (bestuurslid) – kleding/materialen en kantinezaken
 • Gert Jan Reinders (bestuurslid) – Stichtingzaken, Jeugd, Technische zaken
 • Gerard Koops(bestuurslid) – Jeugd en Technische Zaken
 • Edwin Lahuis (bestuurslid) – Wedstrijdsecretariaat en sponsorcommissie

Het is de bedoeling dat per aandachtsgebied een commissie van vrijwilligers wordt gevormd om de vereniging te helpen haar plannen te realiseren. Mocht je hier interesse voor hebben meld je dan bij één van de bestuursleden!

Ook JVS voetbalt komend seizoen onder de naam v.v. Sweel. De jeugdafdeling behoudt een eigen jeugdbestuur.

Iedereen in oranje/zwart

De besturen van Sportclub Zweeloo en ZBC hebben er voor gekozen om komend seizoen alle leden van v.v. Sweel in het oranje/zwarte tenue te laten voetballen. Dat betekent dat vanaf onze jongste jeugd tot en met de senioren in het seizoen 2014/2015 iedereen hetzelfde tenue van v.v. Sweel draagt. De bestellingen zijn inmiddels geplaatst bij onze leverancier.

Vrijwilligers

Beide verenigingen hebben vele trouwe en enthousiaste vrijwilligers. We hebben als beoogd bestuur al veel gemerkt van de inzet van de vrijwilligers. We willen bij deze graag onze dank hiervoor uitspreken. Want de club wordt gemaakt door onze vrijwilligers. Vv Sweel is van én voor iedereen. Het bestuur wil de leden graag faciliteren om enerzijds te kunnen sporten op nivo en anderzijds plezier te maken op en rond onze velden. We hopen ook in de nieuwe club grote steun te krijgen van onze vrijwilligers.

Sponsoren

Zowel de teamsponsoren van ZBC als van Sportclub Zweeloo hebben allen besloten om ook v.v. Sweel te blijven sponsoren. We zijn hier erg blij mee en we willen via deze weg de sponsoren bedanken voor de belangrijke steun.

Auto Mekkes, Zwaagstra Sierbestrating, Ubels Groenvoorziening, Holland Intermediair, Aannemersbedrijf Westerhof, Makelaar Huis, Schildersbedrijf/Drogisterij Hollander en Coop Weggen.

Website vv Sweel

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de nieuwe website van v.v. Sweel. De site zal op 1 juli 2014 live gaan onder de naam www.vvsweel.nl . We zijn ook actief op Facebook en het Twitteraccount is ook al aangemaakt.

De website is belangrijk voor de club. Via de website willen we communiceren naar onze leden over wedstrijdinformatie, kantinediensten, en andere zaken.

Vrijwilligers gezocht

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Op dit moment zijn we in het bijzonder op zoek naar mensen die één van onderstaande taken op zich wil nemen:

 • Grensrechter vv Sweel 1 zondag
 • Elftalleider vv Sweel 2 zondag
 • Kantinebeheerder (voor meer informatie neem contact op met Lennart).
 • Voorzitter Jeugdbestuur

Het nieuwe seizoen

Nog even en we gaan genieten van een mooie voetbalzomer. In juni kijken we allemaal naar de wedstrijden van Oranje. En halverwege juli staan de eerste Europa Cup-wedstrijden op het programma.

En v.v. Sweel? Eind juli of begin augustus zal er ongetwijfeld weer tegen een bal aan worden getrapt, of eerst de conditie opbouwen?

We willen jullie een hele mooie en sportieve zomer toewensen. En dan zien we jullie op sportpark ’t Alterbarg in het eerste seizoen van vv Sweel.

Wij hebben er zin in!

Met sportieve groet,

Bart Meems
Anoek van der Weide
Jan Rein Koopman
Gerard Koops
Gertjan Reinders
Edwin Lahuis
Lennart Elders

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta