OldStar Gerben Niehof (46) tijdens jubileumfeest weer even terug op vertrouwde ’t Alterbarg”: “Ik vind het geweldig dat de fusie gezorgd heeft voor één voetbalvereniging in Zweeloo”Gerben Niehof is zaterdag 10 september een van de spelers die deel uitmaakt van het OldStars-team. Gerben speelde van 1993 tot 2000 in de hoofdmacht van Sp.  Zweeloo. Voor de 46-jarige inwoner van Duiven een onvergetelijke periode, waar hij met veel plezier op terugkijkt.

“De mooiste herinnering was de bijna-promotie naar de 3de klas. In de beslissende wedstrijd tegen BSVV uit Bovensmilde stonden we vijf minuten voor tijd op promotie en werden de bloemen al klaargezet. Uit het niets gaf de scheids een strafschop aan de tegenstander en de rest is geschiedenis.”

JVS heeft iets heel moois opgeleverd

Gerben – getrouwd met Harriet en vader van Jutha (17) , Noor (14) en Giel (9) – startte als jeugdvoetballer bij Sp. Zweeloo, maar al snel werd er onder de vlag van Jeugdvoetbal Sweel (JVS) gespeeld. “Dit samengaan in blauw-wit heeft iets heel moois opgeleverd en ook sterke elftallen met een aantal jongens die op 10 september in de OldStars van de partij zijn.”

Broekie van 17

Als ‘broekie van 17’ werd Gerben vanuit de A-junioren overgeheveld naar de hoofdmacht van Sp. Zweeloo. “Ik kwam in een geweldig team terecht. Niet alleen qua voetbal, maar vooral de sfeer en beleving naast het voetbal. Naar de kroeg, stappen en andere dingen samen doen. Al met al een geweldige tijd met een team onder trainer-coach Tinus Schimmel waar we echt trots op mochten zijn. En over trots gesproken : ik vind het geweldig dat de fusie gezorgd heeft voor één voetbalvereniging in Zweeloo!”

Legio anekdotes

Anekdotes zijn er legio en die hebben vooral betrekking op de 3de helft. De uitstapjes naar Groningen met de grote vriendengroep. Stappen op de Grote Markt met een bezoek aan Route 66 en Club Prive.

Voetballen bij AVW’66 in Westervoort

In het tweede jaar van zijn studie in Enschede kon Gerben het reizen ‘s weekends naar Zweeloo – om te voetballen – niet meer combineren. “Ik trainde destijds al bij de studenten en nam daar ook deel aan het competitievoetbal. Voor mijn afstudeeropdracht bij Philips ging ik met Harriet samenwonen in Duiven. Ik werd lid van zaterdagtweedeklasser AVW’66 uit het naburige Westervoort. Daar maakte ik ook deel uit van de selectie. Na een jaar in het eerste speelde ik vervolgens in het tweede elftal, dat actief was in de reserve 1e klasse.”

Gerben bleef AVW’66 trouw en speelt tegenwoordig in het vijfde team in de reserve 5de klasse, met oud-selectie spelers aangevuld met feestgangers. “Nog steeds fanatiek, maar het lichaam protesteert al jaren.”

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta