Negen punten uit drie wedstrijden voor Sweel (zat)

De hoofdmacht van Sweel (zat) heeft zaterdagmiddag de derde overwinning op rij geboekt in de 4e klasse E. Bij het stad-Groninger Amicitia VMC werd het 2-3 en daardoor stijgt de ploeg uit Zweeloo naar de twaalfde plaats in de stand.

Na twintig minuten spelen kwam Sweel op een 1-0 achterstand. De bal werd na een goede aanval van de Groningers bij de eerste paal binnengetikt door Kees-Jan Diepenveen.

Vlak voor rust kwam Sweel op 1-1. Uit een verre ingooi van Jordy Darneviel scoorde Mohammed op fraaie wijze de 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de gelijkopgaande tweede helft kwam Sweel in de 70e minuut uit een door Rick ter Avest benutte strafschop op 1-2. Zeven minuten voor tijd scoorde Jordy Darneviel, na knap voorbereidend werk van Egbert Vugteveen, de 1-3.

In de slotfase kwam Amicitia nog terug tot 2-3: een lange bal werd niet goed weggewerkt en spits Kees Jan Diepeveen liet doelman Jaap Haan kansloos. Verder liet Sweel het niet komen. ‘Een terechte overwinning waar iedereen trots op kan zijn. Negen punten uit drie wedstrijden. Het is de geweldige opbrengst’, aldus teamleider Remko Koopman

Komende zaterdag speelt Sweel het thuisduel tegen kampioenskandidaat Elim.