Nederlands voetbal staat stil bij aanslagen in ParijsHet Nederlandse voetbal staat aankomend weekeinde stil bij de tragische gebeurtenissen in Parijs. In de Eredivisie en Jupiler League is bij alle wedstrijden een minuut stilte. Dat besloot de KNVB in overleg met de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie. De KNVB doet daarnaast aan alle amateurteams het voorstel om hetzelfde te doen.

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen: “Het oorspronkelijke idee was dat Oranje afgelopen dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Duitsland namens het gehele Nederlandse voetbal stil zou staan bij de trieste gebeurtenissen in Parijs. Omdat dit door de afgelasting in Hannover niet kon, doen we het nu alsnog. We vinden het namelijk te ingrijpend om het zomaar te laten passeren.”

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee: “Het zou mooi zijn als we het ook op de amateurvelden en in de zaal terug zien. We weten dat meerdere verenigingen het afgelopen weekeinde al hebben gedaan. Mede daarom is het een suggestie die we doen en stellen we geen officieel rouwprotocol in. Hierdoor kunnen verenigingen zich vrij voelen om dat te doen waar zij en hun leden zich het beste bij voelen.”

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta