Nederlaag Sweel (zat) valt te hoog uit

De hoofdmacht van Sweel (zat) kon zaterdagmiddag een helft prima meekomen met titelkandidaat Achilles 1894, maar de formatie uit Zweeloo dolf in het tweede bedrijf het onderspit: 5-1.

Sweel begon sterk tegen de koploper uit Assen en had pech dat scheidsrechter Broersma in de vierde minuut een discutabel buitenspelpunt van Eddy Koopman honoreerde (1-0).

Na de vroege voorsprong bleef Achilles 1894 drukken en daardoor kon Sweel het telkens proberen in de omschakeling. Dat deed de ploeg van Bert Wiebing niet eens onverdienstelijk, maar echte doelrijpe kansen leverde het aanvankelijk niet op. Aan de andere kant waren de Assenaren daarentegen wel slagvaardig. In de 27e minuut verdubbelde Thomas Horneman de marge naar 2-0.,

In de 34e minuut legde arbiter Broersma de bal terecht op de stip na een overtreding op Jones binnen het zestienmetergebied. Rick ter Avest bracht vanaf elf meter de spanning terug in de wedstrijd: 2-1. Met deze stand gingen de ploegen ook aan de thee.

In de tweede helft was het verweer dapper en Sweel deed wat het kon, maar de Asseanaren bleken simpelweg een maatje te groot. Tien minuten na rust zette Chris van de Velde de 3-1 op het scorebord en Martijn Oostra tekende in de 65e minuut voor de 4-1.

Vlak voor tijd liep Achilles 1894 nog uit naar 5-1. Met een krachtige volley liet Martijn Oostra Sweel-doelman Michel Lanjouw kansloos.

Teamleider Remko Koopman noemde de ruime 5-1 nederlaag een tikkeltje geflatteerd. ‘We hebben weliswaar verdiend verloren, maar in de eerste helft gewoon goed gespeeld. Daar kunnen we op voortborduren.’