Mogelijkheid weer open om zelf foto’s te wijzigen in Wedstrijdzaken app of Voetbal.nl appHet is weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken app of Voetbal.nl app.

De deadline hiervoor is 31 oktober. Zorg daarom dat elk spelend lid van jouw vereniging uiterlijk 31 oktober een correcte en actuele spelerspasfoto heeft. Dit geldt voor alle zaal- en veldvoetballers van de leeftijdscategorie Onder 13 en ouder.

Er is voor deze werkwijze gekozen op verzoek van veel verenigingen en gebruikers. Dit om te voorkomen dat niet speelgerechtigde leden (of niet-leden) voor een bepaalde wedstrijd opgesteld kunnen worden door zijn of haar foto tijdelijk digitaal ’te plakken’ op de digitale spelerspas van een ander, wel speelgerechtigd lid.

Voor de KNVB geldt dat het vanaf 13 jaar en ouder is, voor deze wijziging geldt dat iedereen (dus ook jongere jeugdleden in de lagere teams) nu hun foto kunnen wijzigen.

Wijzigen uiterlijk 31 oktober

Het amateurvoetbal werkt met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Wekelijks worden vrijwel alle wedstrijden netjes en op tijd ingevuld via de Wedstrijdzaken app. De Wedstrijdzaken app bevat ook de digitale spelerspas.

Er zijn verschillende manieren om tot en met 31 oktober de spelerspasfoto toe te voegen of wijzigen:

  • Leden/spelers: Zij kunnen zelf in de Voetbal.nl app en in de KNVB Wedstrijdzaken app een spelersfoto toevoegen of wijzigen.
  • Teammanagers/trainers/coaches: Teammanagers, (assistent-)trainers en -coaches kunnen voor alle spelers uit het team de spelersfoto’s toevoegen of wijzigen. Dit gaat via de KNVB Wedstrijdzaken app.

Welke voorwaarden?

De foto hoeft geen officiële pasfoto te zijn. Belangrijk is dat in alle redelijkheid verwacht kan worden dat de scheidsrechter de foto goedgelijkend vindt. Dat betekent: geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. En zorg voor een foto met voldoende contrast. Neem niet het risico dat de scheidsrechter je identiteit niet kan vaststellen.

Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Om de kwaliteit van de foto’s te behouden, adviseren wij om te kiezen voor foto’s die kleiner zijn dan twee megapixel (1600×1200 px). De foto’s worden in Sportlink Club altijd geschaald naar het formaat 800×600 px.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta