KNVB haalt streep door Regiocup voor volwassenen. Seniorenteams spelen dit seizoen dus geen wedstrijden meer. Mogelijk nog wel Regiocup voor jeugdvoetballersDe KNVB Regiocup is definitief van de baan. Althans, voor volwassenen. Dit betekent dat seniorenteams dit seizoen niet meer in wedstrijdverband in actie komen. De optie van een KNVB Regiocup voor de jeugd wordt nog wel opengehouden.

Dit heeft de KNVB donderdag bekendgemaakt.

Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi, schrijft de voetbalbond op zijn website. In de KNVB Regiocup zouden elftallen tegen clubs uit de buurt spelen.

Te weinig tijd over voor de zomervakantie

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet per team trainen. Dit mag net als het afgelopen halfjaar alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden, stelt de KNVB.

In dat geval, kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5 en 6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie al op 10 juli van start gaat (Regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen grasonderhoud nodig is.

Volgens de KNVB is het bovendien, gezien de uitgestelde versoepelingen, onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het eerdere openingsplan van het kabinet weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) binnenkort naar voren wordt gehaald.

Geen ‘optraintijd’ voor kinderen

Kinderen mogen mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij dus geen optraintijd nodig hebben, wordt de optie voor KNVB Regiocup voor de jeugd nog wel opengehouden.

Zodra de coronabeperkingen het weer toelaten, kunnen verenigingen alsnog onderling losse oefenwedstrijden organiseren.

Bron: Dagblad van het Noorden

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta