Jeugdvoetbaldagen in teken van Cystic Fibrosis (CF) Stichting
Na zeven succesvolle jaren worden er in de meivakantie ook dit jaar op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo Jeugdvoetbaldagen georganiseerd. De dagen zijn gepland op 29 en 30 april en 1 mei van 10.00 – 15.00 uur. Het sportieve voetbalevenement wordt wederom georganiseerd onder de vlag van voetbalvereniging Sweel.           

Het evenement staat borg voor drie dagen op en top voetbalplezier voor de jeugd t/m 15 jaar. Onder begeleiding van enthousiaste trainers zal volop worden gewerkt aan de technische en tactische vaardigheden van het voetbalspel.

Net als de voorgaande jaren is aan de Jeugdvoetbaldagen weer een goed doel gekoppeld. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Daarnaast zullen er tijdens de voetbaldagen verschillende side-events op touw worden gezet voor de NCFS, waaronder een sponsorloop. Hieronder vind U in de download de informatie en een sponsorloop formulier.

v.v. Sweel vindt het van groot belang dat de taaislijmziekte (CF) een grotere naamsbekendheid krijgt. Leven met CF staat gelijk aan het meedoen aan een zware wedstrijd. Veel mensen zijn op tal van terreinen intensief bezig om daar verandering in aan te brengen, zodat de wedstrijd in ieder geval op een eeuwig gelijkspel uitloopt.

De ziekte een plaats geven in het leven is een hele opgave voor zowel ouders en kind als andere gezinsleden. Praktische zaken zoals medicatie, voeding, fysiotherapie en ziekenhuisopname, maar ook de emotionele kant vragen veel aandacht en energie. Dankzij goede begeleiding en ondersteuning kunnen de meeste ouders en patiënten de taaislijmziekte een plaats in hun leven geven, zodat de ziekte geen hoofdrol speelt. Daarom ondersteunen de organisatoren van v.v. Sweel en deelnemers aan de Jeugdvoetbaldagen van harte de acties voor intensief onderzoek en goede medische zorg.

Taaislijmziekte is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte, die gekenmerkt wordt door ophopen van taai slijm in de darmen, alvleesklier en de longen. Door intensieve medische zorg en goede medicatie is tegenwoordig de kwaliteit van leven voor mensen met CF sterk verbeterd.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta