Jans Bos (61) wordt de nieuwe trainer van vv SweelJans Bos wordt de nieuwe trainer van zondag derdeklasser vv Sweel. De 61-jarige coach uit Aalden volgt komende zomer Jarno Rotgers op. Hij tekent voor een jaar op ’t Alterbarg in Zweeloo.

Nationaal en internationaal

Als voetbaltrainer heeft Jans Bos een lange staat van dienst. Dat geldt niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Na onder meer Hoogeveen, SC Heerenveen, ACV, Olympia’28 en HZVV, was Bos vier jaar werkzaam bij het Duitse SV Meppen. ‘Als trainer-coach van beloftevolle voetbalmeiden’, zoals hij het zelf omschrijft. De beleving, discipline en het voetbalniveau spraken de voetbalvakman aan. De afgelopen vier seizoenen was Bos werkzaam bij het stad-Groninger The Knickerbockers VR1 met als hoogtepunt de promotie naar de hoofdklasse.

Consequent en duidelijk

Bos, onder meer in bezit van het diploma UEFA A/TC 1, is consequent, duidelijk naar spelers toe en coachend vanuit voetbalsituaties om zo spelers beter te maken. ‘Ik voel me betrokken bij spelers die beter willen worden. Voor mij is belangrijk dat spelers zowel binnen als buiten het veld initiatieven durven te nemen.’

Jans Bos ziet veel perspectief bij het goed georganiseerde vv Sweel en begint dan ook met veel vertrouwen aan een ‘nieuw hoofdstuk’ in zijn carrière

Bijschrift foto: Jans Bos wordt de nieuwe trainer-coach van vv Sweel. De 61-jarige Aaldenaar volgt komende zomer Jarno Rotgers op. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta