Jacob Schuiling nieuwe trainer-coach v.v. Sweel (zon)Zweeloo / Westerbork – Jacob Schuiling wordt het komende seizoen de nieuwe trainer-coach van de hoofdmacht van v.v. Sweel (zon). De 56-jarige inwoner van Westerbork volgt daarmee zijn plaatsgenoot Ben Ribberink op, die besloot zijn contract niet te verlengen.

Sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo is bepaald geen onbekend terrein voor Schuiling. In het seizoen ’92-93 startte de geboren en getogen Börker zijn trainersloopbaan bij het toenmalige ZBC. De club die afgelopen seizoen fuseerde met Sp. Zweeloo en sinds dit seizoen uitkomt onder de naam v.v. Sweel.

Schuiling kijkt uit naar zijn come-back in Zweeloo. ‘Dit is fantastisch. Het is een club waaraan ik mooie herinneringen bewaar.’ Hij was er destijds drie seizoenen werkzaam en loodste de ploeg uit Zweeloo in het seizoen ’93-’94 naar de derde klasse. In zijn laatste jaar redde ZBC in een beslissingsduel uitgerekend tegen VKW  het vege lijf. De ploeg waar Schuiling als voetballer bijna twintig seizoenen grote successen vierde.

Na zijn trainerschap bij ZBC was Jacob Schuiling achtereenvolgens werkzaam bij de voetbalschool van de toenmalige BVO Emmen, VKW, Annen en opnieuw VKW. Momenteel is de inwoner van Westerbork werkzaam als coördinator van de D-junioren van VKW en geeft hij training aan de damesselectie van VKW. Schuiling zegt wel weer toe te zijn aan een job als hoofdtrainer. ‘Toen het trainerschap bij v.v. Sweel (zon) vacant werd, was de keuze snel gemaakt.’

Voorzitter Bart Meems van v.v. Sweel is bijzonder content met het feit dat de club Schuiling aan zich heeft weten te binden. ‘We bewaren goede herinneringen aan Jacob. Hij heeft een blauw-wit hart, maar ook een echt Sweel-hart. We kijken met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.’ Jacob Schuiling geldt volgens Meems als een echte voetbalvakman. ‘Een betrokken voetbaltrainer die zowel de spelers als het team beter kan maken. Bovendien is het belangrijk dat Schuiling de gave heeft om een goede balans te vinden tussen prestaties en plezier. Voor v.v. Sweel is deze combinatie onlosmakelijk aan de voetbalsport verbonden.’ Ook Schuiling noemt juist dat familiaire aspect heel waardevol. ‘De sfeer is heel gemoedelijk en ik heb veel vertrouwen in het nieuwe seizoen.’

Beide partijen kwamen een contract van een seizoen overeen.

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta