Hoofdmacht Sweel (zat) morst twee punten

De hoofdmacht van Sweel heeft zaterdagmiddag aan het uitduel tegen SVV’56 een puntje overgehouden. In het Overijsselse Sibculo werd het 2-2, maar Sweel had gezien de kansenverhouding recht op de volle winst.

Sweel was met name in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg van Bert Wiebing moest echter al na tien minuten verder zonder Lars Sikken, die na een onbesuisde actie van een verdediger van SVV’56 geblesseerd het speelveld moest verlaten.

Vlak voor rust hadden de bezoekers uit Zweeloo ook zomaar op achterstand kunnen staan, maar de bal ketste gelukkigerwijze tegen de paal en zo bleef het na 45 minuten 0-0.

Direct na rust kwam Sweel op een verdiende voorsprong. Na mooi voorbereidend werk van Willy Lubowa scoorde Jurjen Huitema de 0-1. Na een uur spelen kwam de thuisploeg uit een vrije trap van Henk Schutte weer op gelijke hoogte. Met een fraaie kopbal zette Schutte even later ook de 2-1 op het scorebord, maar een voorzet van Willy Lubowa werd op miraculeuze wijze door de doelman van SVV’56 in eigen doel gewerkt en dit zorgde zo voor een meer dan verdiend punt.

‘We hebben vandaag twee punten verloren’, analyseerde teamleider Remko Koopman na afloop kort en bondig, ‘maar met de 1e periodetitel op zak en een gedeelde 3e plek in de competitie kunnen we met een heerlijk gevoel de winterstop ingaan.’

5. Bruchterveld  13 8 1 4 25    29 – 22

6. DKB  13 7 3 3 24    42 – 24

7. Avereest  13 5 2 6 17    21 – 26

8. SVV ’56  13 4 2 7 14    31 – 35