Extra ledenvergadering op 8 december gaat NIET doorBeste leden van vv Sweel, 

De extra ledenvergadering op 8 december a.s. over de gevolgen van de hoge energieprijzen gaat niet door! 

Nog veel onzekerheden

We zijn blij dat er financiële steun komt van de gemeente Coevorden, maar weten nog niet hoe dat precies gaat uitpakken. Het is ook nog niet bekend of we een beroep kunnen doen op de regelingen van het rijk, maar de voortekenen daarvoor zijn niet gunstig. Het debat in de Tweede Kamer afgelopen week heeft ook geen extra steun aan sportverenigingen opgeleverd. Zonder duidelijkheid over de financiën kunnen we geen voorstel voor de leden maken hoe we hiermee om kunnen gaan. 

Maatregelen blijven voorlopig 

We hopen dat begin volgend jaar meer duidelijk is. Tot die tijd blijven we proberen de energierekening zo laag mogelijk te houden. Want we zijn nog steeds duizenden euro’s extra kwijt aan energie. En we zien de rekening ook oplopen omdat het kouder wordt. Alle beetjes helpen en we houden maatregelen daarom voorlopig in stand 

Tips en ideeën 

Van meerdere leden hebben we suggesties gekregen voor energiebesparing en verduurzaming. Hier zijn we, samen met de beheerstichting, mee aan de slag gegaan. Zo laten we bijvoorbeeld onderzoeken wat onze grote energieslurpers zijn, bijvoorbeeld apparaten in de kantine. Ook houden we precies bij wat er elke dag/week aan elektriciteit en gas verbruikt wordt. Bij de gemeente Coevorden is een extra budget vrijgemaakt om verenigingen te helpen bij verduurzaming. Hopelijk komt hier ook snel duidelijkheid over, want hier willen we zeker een beroep op gaan doen. 

Waardering

Begin volgend jaar komen we hier bij de leden op terug. We willen jullie hier tot slot allemaal een groot compliment maken hoe er gereageerd is op de aangekondigde maatregelen. En we zien ook dat we er met elkaar het beste van proberen te maken nu er minder kleedkamers beschikbaar zijn door de verbouwing. Wij waarderen dat zeer en voelen ons als bestuur daardoor gesteund. Dank daarvoor en laten we er samen de schouders onder blijven zetten! 

Het bestuur 

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta