Erwin Sloots – hardwerkende spits van Sweel JO19 – wil ook scoren als minikraanmachinistErwin Sloots : super enthousiaste jongen, prima karakter, alleen niet gemaakt voor de schoolbanken. Maar wel voor hard werken en de handen flink uit de mouwen steken.Ik zoek variatie en vooral uitdaging in mijn werk”, zegt de veelbelovende spits van Sweel JO19, dat na vijf duels nog altijd ongeslagen is.

Erwin is pas 18 jaar, maar startte dit jaar zijn eigen onderneming : Erwin Sloots Dienstverlening. De geboren en getogen Meppenaar is machinist grondverzet. Met zijn eigen minikraan werkt Erwin nauw samen met zijn broer Ronald, die al jarenlang met succes een agrarisch dienstverleningsbedrijf runt.

Zichtbaar resultaat
Een wereldberoemde voetballer sprak ooit de legendarische woorden: “Ik hou van werken zolang het werken is waarvan ik hou.” Erwin moet er wel om lachen. “Variatie en uitdaging in mijn werk is ontzettend belangrijk. Ik ben niet iemand die veertig uur per week op dezelfde plek kan zitten. Daar word ik heel ongelukkig van. Het werk van kraanmachinist levert direct zichtbaar resultaat op en brengt vaak ook een lach op mijn gezicht en op die van mijn klanten.”

Nieuwe generatie wil voldoening in werk

Erwin maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie die zich veel meer bewust is van voldoening in hun werk. “Ik kijk verder dan het salarisstrookje aan het einde van de maand. Ik wil mijn werkdagen goed en zinvol besteden en het liefst natuurlijk ook met plezier.”

Hardwerkende spits van Sweel JO19
Erwin werkt als parttimer op een grootschalige melkveehouderij in Valthermond. “Ik werk daar in wisseldiensten en kan dat prima combineren met mijn eigen bedrijf. Ik had wel de mogelijkheden om hier fulltime aan de slag te gaan, maar ik wil meer uitdaging in mijn werk in de vorm van nieuwe klussen en meer contact met klanten. Dan ben ik in mijn element en kan ik mijn talenten optimaal benutten.” Dat doet Erwin ook als spits van Sweel JO19. “Voetbal is al jarenlang mijn passie en ik vind het fantastisch om samen met mijn vrienden een prestatie neer te zetten.” Dat lukt vooralsnog aardig : Sweel JO19 sloot de eerste fase van de najaarscompetitie overtuigend en ongeslagen af. Komende zaterdag start de ploeg de tweede fase in een hogere klasse met een thuisduel tegen Fit Boys JO19.

Alle voorkomende klussen
Erwin legt uit dat de werkzaamheden van een minikraanmachinist vooral betrekking hebben op tuinaanleg, sleuven graven, vlak maken van terreinen, het dichten van sleuven en taluds maken. “Eigenlijk bij alle voorkomende klussen rond het huis of bedrijf, waarbij grond verzet moet worden. Of klussen in de weg- en waterbouw waarbij sleuven gegraven moeten worden. ”

Basisvaardigheden

De Meppenaar heeft inmiddels alle basisvaardigheden aangeleerd om verantwoord en veilig te kunnen werken als machinist op de minikraan. Erwin wordt niet ingezet om grote hoeveelheden grond te verzetten, maar juist vooral kleinere grondwerkzaamheden uit te kunnen voeren. “Een minikraan is zeer geschikt voor werkzaamheden met betrekking tot moeilijk bereikbare locaties, zoals bebouwde achtertuinen. Het grote voordeel van een minikraan is dan ook de flexibiliteit en de grote variatie waarvoor ze gebruikt kunnen worden.”

Meer informatie over Erwin Sloots Dienstverlening via 06 – 15 57 63 59.

Bij de foto : Erwin Sloots (18) uit Meppen kan met zijn eigen minikraan bergen werk en grond verzetten…..

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta