Ernstig knieletsel voor Menno TangenbergMenno Tangenberg heeft afgelopen week tijdens de training op ‘t Alterbarg ernstig knieletsel opgelopen.

Uit de MRI-scan blijkt dat de speler van Sweel 2 (zon) zowel zijn voorste als achterste kruisband gescheurd heeft. Dat geldt ook voor de binnenste en buitenste knieband en de kuitspier. Bovendien zijn ook de kapsels in zijn knie kapot. De 22-jarige Aaldenaar beseft dat het ernstig letsel is.

Positief is dat het kraakbeen, de zenuwen en bloedvaten relatief onbeschadigd zijn gebleven.

Er is deze week in het Scheperziekenhuis reeds een plan gemaakt hoe de behandeling zal beginnen. Menno is er relatief dapper en nuchter onder en probeert de consequenties te overzien ‘Over de herstelduur kan ik moeilijk een inschatting maken, maar dat het een lange weg gaat worden is wel duidelijk.’

Begin juni zal Menno de eerste operatie moeten ondergaan. ‘Tijdens deze ingreep worden mijn kniebanden gereconstrueerd. Mijn eigen kniebanden hebben dusdanig schade opgelopen dat deze niet meer gebruikt kunnen worden. Na de operatie volgt een lange revalidatie met veel hobbels op de weg. Pas daarna zal de voorste kruisband gereconstrueerd worden’, zegt de student van NHL Stenden in Emmen.

Thuis aan de Tellingakker beseft Menno dat maar weer is gebleken dat het ongeluk in een heel klein hoekje zit. ‘De gevolgen van dat ene ongelukkige moment op het trainingsveld zijn groot. We waren bezig met een 1-tegen-1 trainingsoefening. In een onschuldig duel met een speler draaide mijn kniegewricht, terwijl mijn onderbeen bleef staan. Ik had gelijk in de gaten dat het helemaal mis was. Alles kraakte en mijn onderbeen stond helemaal scheef ten opzichte van mijn bovenbeen. Vervolgens ben ik per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Emmen. Daar zijn gelijk foto’s gemaakt en is de knie weer in de kom gezet. Aan de hand van de CT- en later de MRI-scan bereidde de orthopeed mij direct al op het ergste voor: de schade aan de knie is ernstig en ik ga een heel lange revalidatieperiode tegemoet.’

 v.v. Sweel wenst Menno heel veel sterkte met zijn herstel!

Archieffoto: De 22-jarige Menno Tangenberg, hier op archieffoto met zijn broer Henk-Jan, heeft afgelopen week tijdens de training op ‘t Alterbarg ernstig knieletsel opgelopen. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta