Eerste driepunter Sweel (zat) (Update)Vv Sweel zaterdag begint de competitie met een doelpunten festijn.Zaterdag stond de eerste wedstijd thuis tegen WVV op het papier. Het werd een waar doelpunten festijn op het Alterbarg. Vv Sweel kende een goede voorbereiding en ging vol zelfvertrouwen naar deze wedstijd toe. Met veel nieuwe gezichten heeft trainer Wiebing voldoende keus om elke week een sterk elftal neer te zetten. Jurjen Huitema (vv Sweel zon), Jordy Darneviel (Sleen zat), Ron Holscher (SVV`04), Willy Lubowa, Jan Roelof Mulder (eigen jeugd) komen de selectie versterken. 

De kater van vorig seizoen is verwerkt en de doelstelling van dit seizoen is promoveren naar de 4de klasse. Dus de mannen van Wiebing werden met een duidelijke boodschap het veld ingestuurd.
Bij het begin van de wedstijd bleek dat WVV dezelfde doelstelling heeft als Sweel, waar Sweel beter voetbalde kwam WVV er een paar keer gevaarlijk uit met een counter waar geen gevaar uit kwam.
Sweel komt er een paar keer goed door en na een goede voorzet van Jordy Darneviel knikt de eigen verdediger van WVV de 1-0 binnen.

Dat WVV ook over een prima voorhoede beschikt werd Sweel snel duidelijk want er kon niet lang worden nagenoten, Keeper Haan kon nog redding brengen bij de eerste paal maar Jeroen Zantingh kwam net te laat om de in tikker uit het doel te glijden 1-1.

Op het aanvallende spel was niks aan te merken van Sweel, met prima voorzetten van de rechterkant werd Sweel vaak gevaarlijk voor de goal van WVV. Na een splijtende pas van Willy Lubowa wordt pijl snelle Huitema alleen op de keeper van WVV gestuurd die prima redt op het schot van Huitema, maar de goed lopende Lubowa schiet de 2-1 binnen voor Sweel. 
Het aanvallende Sweel wordt vaak in de omschakeling verrast door WVV en daar gaat Sweel niet goed mee om. Na 30 minuten moet Thomas Wolting geblesseerd het veld verlaten en Rene Lanting neemt de plaats van Wolting in. Door deze wissel krijgt Sweel meer grip op het middenveld en wordt het voetbal beter. Wat ook meteen resultaat brengt, na een mooie aanval knalt Lars Sikken de 3-1 binnen.

In de 2de helft blijft Bert Jan Volders in de kleedkamer en komt Vincent Kok in het veld.
Vv Sweel blijft doen waar het goed in is aanvallen. Na een mooie actie van Huitema tikt Sikken bij de eerste paal binnen 4-1. Maar WVV geeft het vandaag niet zomaar op, het wordt meteen 4-2 door slecht verdedigen bij Sweel. Toch weet Sweel het verschil van 3 doelpunten snel te herstellen, door een makkelijk gegeven penalty komt Sweel via specialist Vincent Kok op 5-2. Ook deze keer kan Sweel niet lang nagenieten, keeper Haan schat een bal verkeerd in en neemt bal en speler mee waar de scheidsrechter een penalty in ziet 5-3. Het lijkt er bijna op de na elke aftrap weer gescoord gaat worden, want Sweel zet de 6-3 op het scorebord, Kok vindt doorgang in de 16, alleen denkt de speler van WVV hier anders over en maakt een overtreding met gevolg een penalty en een rode kaart. Lars Sikken benut deze kans.

Weer laat WVV het er niet bij zitten bij de aftrap gaat de bal meteen naar voren waar Hadi Zamanian zich verkijkt op de lange bal en de spits van WVV er 6-4 van maakt. Sweel is de hele wedstijd de boven liggende partij en dat ze over scorend vermogen bezitten laat talent Lars Sikken deze middag weten. Na blessureleed van een jaar maakt Sikken de 7-4 en 8-4 en wordt de terechte man van de wedstijd met 5 doelpunten deze middag. Een mooie beloning na lang revalideren!

Volgende week staat het uitduel tegen Twedo op het programma. De wedstijd begint om 14:30 uur op sportpark Veenoord. Tot dan!

lid worden jeugd van vv Sweel
 
supportersvereniging vv Sweel Clubwebshop Muta